П`ятниця, 29.03.2024, 16:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 2 » НАСАМПЕРЕД
13:33
НАСАМПЕРЕД
Презентували Бойківський край

З ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка в нашій області відновлено давню традицію презентації районів для представників ЗМІ. Першим, хто відгукнувся на таку пропозицію, став маловідомий як у туристичному, так і в промисловому плані район – Рожнятівщина. Минулої п’ятниці цей гостинний край презентував свій потенціал для трьох десятків журналістів із цілого Прикарпаття.

Під час туру районом журналістам показали декілька підприємств, котрі спеціалізуються на обробці деревини у повному об’ємі – від санітарної вирубки лісу і до готової меблевої продукції. До речі, деякі з них навіть не залишають відходів, а використовують їх для обігріву підприємства. І хоча в районі немає жодного міста, його відсутність в повній мірі компенсовують три селища та великі села.
Рожнятівський район залишив помітний слід в історії України. Саме звідси, із села Небилів, 120 років тому взяла початок перша хвиля еміграції в Канаду. Унікальні пам’ятки культурного надбання краю також вражають. Журналісти відвідали один із найбільших за кількістю пам’яток культури та побуту Бойківщини музей у селі Цінева, Бойківсько-лемківський музей-світлицю в Брошневі, побували у санаторії «Ясень», ознайомилися з одним із найбільших сіл району Сваричів та найменшим – Осмолодою.
«Навіть якщо наш район не настільки розкручений, як Коломийський чи Верховинський, все одно ми маємо чим пишатися, бо тут живуть талановиті люди і навколо витає незаймана природа», – каже голова райдержадміністрації Микола Філіпович.
Незаймані ліси району є перспективою рекреаційної зони Карпат. Природа Рожнятівського району, особливо його гірської частини, захоплює і вражає. Навіть якщо місцеві жителі залишають цей край і виїжджають у пошуках кращої долі, то відпочивати тут, серед гір, напевно, варто. Свіже повітря, стрімка вода найчистішої європейської річки Лімниці, хвойні ліси допомагають відчути приплив сил і здоров’я.  Неповторності цьому краю додає можливість екстремального відпочинку у найбільшому в Західній Україні альпін-парку, відвідини форельного господарства, котре займається розведенням і зарибленням Лімниці.
Володимир БОДАК
Переглядів: 794 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]