Субота, 20.04.2024, 09:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 2 » НАСАМПЕРЕД
13:28
НАСАМПЕРЕД
Сесійний резонанс

Івано-Франківська міська рада дала принципову згоду на будівництво в Хриплинському промвузлі гіпсокартонного заводу, ініціює скликання загальних зборів засновників ТОВ «Професійний футбольний клуб «Прикарпаття»  та дійшла згоди з Тисменицькою райдержадміністрацією щодо залагодження земельного спору в урочищі «Нивки» і затвердження межі між Івано-Франківськом та Тисменицьким районом.

У вівторок розпочала свою роботу 21-а сесія Івано-Франківської міськради. Депутати вирішили її провести двома пленарними засіданнями, адже в порядку денному було понад 45 питань. На другому засіданні, яке відбудеться 6 березня, сесія розглядатиме блок земельних питань. Перше ж пленарне засідання відзначилося заслуховуванням резонансних питань про виконання ТзОВ «Скорзонера» рішення міськради щодо створення ТОВ «ПФК «Прикарпаття»,  про закупівлю в лізинг карет швидкої медичної допомоги, про врегулювання земельного спору між містом і селом Загвіздям та про сприяння в залученні інвестиційного проекту фірми «Сен-Гобен» й будівництва нею заводу з виготовлення гіпсокартону.

Принципова згода
Через чотири роки в Хриплинській промзоні може з’явитися гіпсокартонний завод міжнародного багатопрофільного концерну «Сен-Гобен», який вже має кар’єр і будуватиме завод з подрібнення в Тлумацькому районі. Принципову згоду на це міськрада дала після презентації в сесійній залі відповідного інвестиційного проекту директором з розвитку компанії в Україні Сергієм Сердюком.
Він зазначив, що компанія готова інвестувати в будівництво 50 млн. євро і створити 130 нових робочих місць з середньою зарплатою 4 тисячі 300 гривень. Крім того, на одне створене тут робоче місце орієнтовно припадатиме ще три новостворені робочі місця в субпідрядних організаціях. На повну проектну потужність завод має запрацювати на третій рік експлуатації. За рік він платитиме 65 млн. податку на додану вартість, 9,8 млн. податку на прибуток, 6,9 млн. за користування надрами та 7,5 млн. нарахувань на зарплату працівникам, а їх податок з доходів фізичних осіб орієнтовно складатиме один мільйон гривень.
Ухваленню рішення передувала заява голови постійної депутатської комісії з питань промисловості й підприємництва Олександра Бубена, який закликав відкласти розгляд цього питання, оскільки воно не пройшло попереднього розгляду в профільній комісії. Однак голова фракції ВО «Свобода», голова бюджетної  комісії Роман Онуфріїв повідомив, що бюджетна комісія зауважень до проекту рішення не має і підтримує його, а міськрада має дати повне сприяння в залученні цього інвестиційного проекту й таким чином довести інвестору відсутність будь-яких бюрократичних перепон.

Ціна «швидких»  – ціна життя
У черговий скандал переросло заслуховування інформації про закупівлю в лізинг 14-ти карет швидкої допомоги. Представники фірми, які здійснювали переобладнання вантажних фургонів під карети швидкої допомоги, звинуватили голову тимчасової комісії міськради Володимира Чорноуса та депутата Володимира Стасюка у поширенні неправдивої інформації, яка негативно вплинула на імідж фірми, а також заявили, що через це трьом посадовим особам фірми загрожує ув’язнення терміном від восьми до 12 років.
За словами співзасновника «Транс-Лізингу» Олега Мокловича, твердження, що переобладнані машини «швидкої» обійшлися містові на 100 тисяч дорожче, безпідставні. Загальна сума лізингу у всіх документах є однаковою, і це був найдешевший проект придбання баз автомобілів, їх переобладнання та сертифікації під «швидкі допомоги» машин такого класу на теренах України. Натомість В.Чорноус і В.Стасюк стояли на своєму. Останній заявив, що ці машини взагалі не пристосовані для надання медичної допомоги, оскільки в них немає доступу до хворого на ношах в салоні машини з двох боків, а сертифіковані в Україні карети «швидкої допомоги» на базі «ГАЗелі» та «Соболя» значно дешевші. Зрештою, за словами В.Чорноуса, компетентні органи перевіряють всі ці факти і порушили справи ще до оприлюднення проміжного звіту комісії на сесії міськради.
Міський голова В.Анушкевичус під час сесії заявив, що крапку в цій справі поставить суд. Але, наголосив, що є ще й суд Божий, перед яким відповідатимуть усі. Посилаючись на довідку головного лікаря міської станції швидкої та невідкладної медичної допомоги, мер поінформував, що 14 «швидких» весь час працюють. Вони здійснили 66 тисяч виїздів на виклики до хворих. А у 1448 випадках стан цих хворих загрожував їхньому життю. «Головний лікар «швидкої допомоги» у своїй довідці порахував те, що оцінити неможливо. Ціну врятованих життів», – наголосив В.Анушкевичус. 

Третій – зайвий
Івано-Франківській міськраді нарешті вдалося залагодити конфлікт, який виник довкола спірних земель урочища «Нивки». Зважаючи на те, що ці землі не входять до меж Загвіздянської сільської ради і перебувають поза межами населених пунктів, земельний спір місто врегулювало з Тисменицькою райдержадміністрацією шляхом двосторонньої мирової угоди без участі Загвіздя.
Вона передбачає, що Івано-Франківська міська рада під час складання проекту формування території міста не включає, окрім раніше визначеної земельної ділянки площею 1,6 га, ще й земельну ділянку площею 2 га (всього 3,6 га),  подає у Львівський апеляційний адміністративний суд заяви про залишення без розгляду усіх наявних там на розгляді позовних заяв, а Тисменицька районна державна адміністрація погоджує межі між містом Івано-Франківськом та Тисменицьким районом згідно зі схемою, розробленою ДП «Івано-Франківський інститут землеустрою», за винятком згаданих земель площею 3,6 га.
Голова Тисменицької РДА Ігор Овчар погодився з такими умовами і зазначив, що сподівається на подальшу співпрацю з містом. Зокрема, він поінформував, що підписав розпорядження про передачу землі комунальному підприємству «Полігон ТПВ», а незабаром, за його словами,  буде врегульовано й проблему з розширенням міського кладовища в Чукалівці.

Положення  «поза грою»
Через невиконання мажоритарним інвестором ТзОВ «Скорзонера» умов договору про заснування професійного футбольного клубу «Прикарпаття» після 10 березня 2012 року він може бути позбавлений права виступати у весняній частині першості України у другій лізі. Про це з трибуни сесії міськради заявив президент Професіональної футбольної ліги України Мілетій Бальчос. За його словами, «Прикарпаття» й так допущене до змагань незаконно, без заявочного внеску і атестату. (Цікаво, що восени, реагуючи на публікацію в «ЗК», пан Бальчос надіслав редакції листа, в якому стверджував абсолютно протилежне).
За інформацією заступника міського голови з питань економіки Любомира Слободяна, мажоритарний інвестор порушує умови договору і статуту щодо формування статутного фонду, погашення заборгованості із зарплати футболістам та оплати членських і реєстраційних внесків. Зважаючи на це, міськвиконком підготував проект рішення, в якому йшлося: «доручити юридичному відділу підготувати документи про припинення ТОВ «ПФК «Прикарпаття» у зв’язку з невиконанням істотних умов засновницького договору однією зі сторін».
Однак депутати міськради з ним не погодились. Намагаючись врятувати один із найстаріших професійних футбольних клубів Західної України, вони  вирішили: по-перше, звернутися до засновників ТзОВ «Скорзонера» щодо невиконання зобов’язань в частині інвестиційного проекту, по-друге, звернутись до ТзОВ «Скорзонера» з вимогою скликати загальні збори засновників ТОВ «ПФК «Прикарпаття», а міському голові В.Анушкевичусу доручили взяти в них участь і озвучити офіційну позицію міськради щодо неухильного виконання мажоритарним інвестором рішень міськради і умов співзасновницького договору.
За словами міського голови В. Анушкевичуса, загальні збори засновників зобов’язані ухвалити рішення або про виключення «Скорзонери» зі складу засновників ТОВ «ПФК «Прикарпаття», або про зменшення його частки у статутному фонді, або про ліквідацію ТОВ «ПФК «Прикарпаття».
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 903 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]