П`ятниця, 29.03.2024, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 9 » НАСАМПЕРЕД
12:12
НАСАМПЕРЕД
Водяна бомба
Через сильні морози в Івано-Франківську виходять з ладу магістральні водогони та замерзають водопровідні вводи до багатоповерхівок


За неналежне і неоперативне реагування на аварію на водогоні діаметром 300 мм на вулиці Івасюка та поширення в місті паніки, спричиненої інформацією про зменшення тиску подачі холодної води й можливого припинення водопостачання міський голова Віктор Анушкевичус виніс догану в.о. гендиректора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимиру Маричу.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, інформація про аварію на водогоні на вул. Івасюка надійшла о п’ятій годині ранку минулої п’ятниці. «Водоекотехпром» на неї вчасно не відреагував, бо не заводились машини аварійної служби. За офіційною інформацією гідрометцентру, того дня в Івано-Франківську був зафіксований температурний мінімум, який становив 33 градуси морозу. Крім того, містом почали поширюватись чутки про можливе припинення водопостачання. Мешканці в паніці почали набирати воду про запас.


Спроби виправдання В.Марича, який повідомив, що машини аварійної служби не заводились, бо замерзли, підприємству бракує пального й тому на місце аварії ремонтники виїжджали на власному транспорті, а паніку серед населення спричинили  телефонні дзвінки невідомих, які представлялися працівниками «Водоекотехпрому» і рекомендували людям запасатися водою, мер навіть слухати не захотів.
«Доки особисто я о дев’ятій годині не виїхав на місце аварії, там ніхто нічого не робив, – обурювався В.Анушкевичус. – Машини у вас замерзли? А чому ви автомобільні бокси не утеплили? Пального вам бракує? От МНСникам теж бракувало, але вони написали листа на моє ім’я, і ми виділили їм гроші на пальне. Тим людям, які на своїх машинах виїжджали на місце аварії – подяка, а особисто вам – догана».
За інформацією служби оперативного реагування міськвиконкому, річки  замерзають, рівень води на водозаборах зменшився майже вдвічі, але водопостачання міста залишається стабільним, а відключення води мають локальний характер. Зокрема, на контролі служби перебувають 42 адреси, де замерзли водопровідні вводи та окремі стояки. На переконання міського голови, в цьому здебільшого винні окремі забудовники, які порушують техумови на прокладання мереж і самовільно нарощуть поверховість новобудов. Яскравий приклад цьому новобудова на вул. Галицькій, 21. Мер розпорядився проаналізувати причини замерзання водопровідних вводів до житлових будинків і там, де в цьому винні забудовники, вивісити оголошення, в яких вказати, що водопостачання відсутнє через порушеня техумов забудовником, й обов’язково зазначити назву будівельної фірми.
А тим часом у вівторок на вулиці Довженка, 27 сталася ще одна аварія на водогоні діаметром 600 мм, внаслідок чого без холодної води залишились 11 будинків. До ліквідації цієї аварії «Водоекотехпром» залучив 10 осіб та п’ять одиниць техніки.
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 923 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]