Вівторок, 16.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 2 » НАСАМПЕРЕД
13:02
НАСАМПЕРЕД
Морози місту не страшні?

Різке зниження температури повітря не  позначилось на роботі підприємств життєзабезпечення Івано-Франківська і його комунальних служб, які продовжують працювати стабільно. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін.

За його словами, надійне функціонування систем життєзабезпечення обласного центру за умов різкого зниження температури обговорювалось на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія визначила першочергові завдання й заходи підприємствам та організаціям, які забезпечують стабільне функціонування міста для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій. «Всі системи життєзабезпечення працюють стабільно, органи управління та сили цивільного захисту міста до дій в період погіршення погодних умов готові та здатні виконати покладені на них завдання», – заявив Ю. Щочкін.
Однак, як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, не обійшлося й без аварій. Через підвищення температури теплоносія майже до 100 градусів не витримують мережі теплопостачання. В неділю сім годин не працювала котельня на вул. Довгій, яка забезпечує теплом 27 будинків. 22 з них «Теплокомуненерго», що в ці дні працює в посиленому режимі й миттєво реагує на аварійні ситуації задля недопущення замерзання мереж, оперативно перепідключило до інших теплотрас. А усунувши пошкодження, аварійна бригада заходилася розповітрювати будинкові мережі, щоб подати тепло до помешкань. За таку оперативність люди ремонтникам дякували, а міський голова пообіцяв їх преміювати.
Також служба оперативного реагування зафіксувала 27 скарг на замерзання водопроводів. В основному від мешканців новобудов, обладнаних автономним опаленням, де відсутні мережі централізованого опалення, які при сильних морозах дають змогу підігрівати водопровідні та каналізаційні труби в підвалах. Скаржились люди і на незасклені вікна на сходових клітках, і на неущільнені вхідні двері до під’їздів житлових будинків. Зниження температури внесло корективи і в роботу міського транспорту. Вранці тролейбуси та автобуси виїжджають на лінію із запізненням. Поменшало на маршрутах машин приватних перевізників.      
Оскільки морози наразі не відступатимуть, а навіть посиляться, особам без постійного місця проживання радять скористатися будинком нічного перебування, який зараз працює цілодобово, та опорним пунктом обігріву МНС поблизу центрального міського парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. Департамент соціальної політики міськвиконкому та рятувальники дякують ТОВ «Прикарпатський торговий дім», ВАТ «М'ясокомбінат», ПАТ «Хлібокомбінат» та Товариству Червоного Хреста, які надали продукти харчування для безпритульних, котрі приходять до пунктів обігріву.
Як повідомив директор будинку нічного перебування Іван Боберський, сюди на ночівлю щоденно приходять по 14-15 осіб, які дедалі частіше залишаються тут і на цілий день. А за словами начальника міськуправління ГУ МНС в області Василя Мацалака, в місті працює ще й мобільний пункт обігріву на базі автомобіля «ЗіЛ-130», що в будь-який момент може виїхати в будь-яку точку Івано-Франківська. Тож, якщо люди бачитимуть на дворі осіб з ознаками переохолодження чи обмороження, слід телефонувати до рятувальників за номером 101.

Стах МІРЧУК  
   
ДО РЕЧІ:
З 27 по 31 січня в Україні через сильні морози загинули 30 людей. 21 жертву виявили на вулицях, чотирьох – у власних будинках.До лікувальних установ зі скаргами на переохолодження та обмороження звернулися 627 осіб, 544 з них було госпіталізовано.
Станом на ранок вівторка у всіх регіонах працюють 1590 пунктів обігріву, планується розгорнути ще 150. У такі пункти за гарячою їжею і теплом звернулися з 27 січня – майже 24 тисячі осіб.
Переглядів: 937 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]