Субота, 20.04.2024, 05:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Наївне мислення 1991-го: вже завтра будемо жити, як в Європі
21:47
Наївне мислення 1991-го: вже завтра будемо жити, як в Європі
Для кожного українця незалежна Україна – це батьківська хата, де слово «Україна» завжди вимовляється з пошаною і святістю. Це пам’ять про наших прадідів з пожовклих фотографій, які ніби хочуть сказати нам: «Добре вам, діти! Ви живете в незалежній Україні, маєте волю та, зрештою, не бідуєте. Бережіть її, шануйте! Не скигліть, що вам зле у власній хаті… Не гнівіть Бога! І не нарікайте на Україну. Бо небагато на землі народів, які би так довго і такою величезною ціною здобули свою незалежність, свободу, як український нарід, – сказав у своєму виступі під час урочистостей з нагоди 21-ї річниці української незалежності голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

«На вівтар Свободи цілі покоління поклали своє життя, вмирали з твердою вірою, що Україна стане вільною, і вона постала волею Всевишнього та 346-ма голосами народних депутатів першого Українського парламенту, які 24 серпня 1991 року проголосували за незалежність України, – підкреслив голова ОДА. – Серед них було 13 посланців Прикарпаття, які своїм вчинком заслужили, щоб про них пам’ятали і згадували постійно».
Але тоді, у 1991-му році, як зазначив Михайло Вишиванюк, «в багатьох людей було наївне мислення: вже завтра будемо жити, як в Європі. А як досягти того кращого, європейського життя – ми не знали і не вміли. Відсутність кадрів, щоб керувати в нових умовах, при переході від комуністичної системи до ринкової економіки, та й привичка, що за нас і для кожного з нас має хтось вирішувати. З усіх боків знайшлося безліч порадників, які, як правило, радили кожен по-своєму… Але ми вистояли! Подолали інфляцію, ввели свою власну грошову одиницю; створили всі інститути державної влади, армію, банківську та фінансову системи, правоохоронні органи та юстицію; встановили кордони; почали розвиватись економіка, багатопартійність, приватні ЗМІ…».
За роки Незалежності багато що змінилося в Україні і в нашій області зокрема, як в економічному, соціальному аспекті, так і в площині становлення демократичних засад суспільства. «Ми пройшли першу хвилю світової, економічної кризи; в світі зараз «бушує» друга хвиля, але і тут Україна тримає удар: піднімає зарплату вчителям, лікарям, працівникам культури на 25%; збільшує пенсії, і твердо, крок за кроком, йде вперед», – наголосив голова ОДА.
«За рахунок спільної роботи обласної державної адміністрації та обласної ради, районних державних адміністрацій та районних рад і в області зберігається позитивна динаміка розвитку економіки, – наголосив Михайло Вишиванюк. – За 7 місяців поточного року ріст промислового виробництва продукції складає 107%. В останній час багато робиться для підняття ролі громадських організацій з метою розширення місії громад в управлінні державою, які б несли консолідовану відповідальність за стан справ на місцях».
Михайло Вишиванюк висловив щиру вдячність духовенству, вчителям, лікарям, працівникам культури, робітникам, працівникам ферм і полів, ветеранам, правоохоронцям, представникам органів місцевого самоврядування і сумлінним державним службовцям – за добросовісну працю на благо рідного краю в незалежній Україні. Привітав наших земляків-олімпійців і запевнив: «Робимо усе від нас залежне, аби світового масштабу подія – зимова Олімпіада 2022 – не оминула наш регіон».
Водночас голова ОДА визнав: «Темпи розв’язання соціальних проблем, які безпосередньо торкаються кожного громадянина, потребують більших обертів і більшої відповідальності виконавців».
Вважаючи День незалежності святом кожної української родини, Михайло Вишиванюк побажав «утвердження у серці кожного з нас вічних істин – злагоди, взаєморозуміння та єдності, що стане запорукою великого майбуття України!»
Переглядів: 702 | Додав: vovak | Теги: Вишиванюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]