Четвер, 28.03.2024, 12:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 17 » На рятувальні пости забракло грошей
09:23
На рятувальні пости забракло грошей
Завершилося обстеження так званих місць масового відпочинку людей на воді. Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін, повністю відповідає всім вимогам лише один пляж на центральному міському озері на вулиці Гетьмана Мазепи.

— Водолази обстежили дно озера, рік та інших водойм, — каже Юрій Федорович. – В місцях масового відпочинку встановлені інформаційні щити з правилами поведінки людей на воді. Але через брак коштів у місцях відпочинку на ріках, на жаль, нам не вдасться організувати рятувальні пости. Хоча згідно з правилами охорони життя людей на водних об’єктах вони б мали бути. Стаціонарний рятувальний пост функціонує лише на центральному міському озері, — зазначив пан Щочкін.
Як кажуть, рятування потопаючих – справа рук самих потопаючих. Залишається лише сподіватися, що люди під час відпочинку та купання дотримуватимуться правил поведінки на воді. Втім, особливо розраховувати на свідомість людей не доводиться. Це видно хоча б з того, що вони залишають після себе на берегах річок. А наступного разу кожен волів би прийти відпочивати на чисте місце. Щоправда, як показала перевірка місць відпочинку на ріках, яку провела служба оперативного реагування міськвиконкому, комунальники ще теж не все зробили, щоб відпочинок був приємним і комфортним.
За словами начальника служби Тетяни Клочко, на дамбах не скошені трави, не вистачає урн і контейнерів для сміття. Люди також скаржаться, що вздовж Бистриці Солотвинської є чимало місць, де росте борщівник Сосновського – рослина, яка викликає дуже сильні опіки шкіри. З огляду на невтішні результати перевірки, керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис зобов’язав комунальників частіше прибирати дамби та береги річок, а муніципальну інспекцію з благоустрою – штрафувати тих, хто на дамбах річок пере килими. «До свідомості людей достукатися важко, — каже Андрій Богданович. – Але все одно треба частіше і ретельніше прибирати. Організовувати толоки, залучати ЖЕО. І штрафувати тих, хто пере килими. Бо брудна вода потрапляє в річки, в яких потім купаються люди».    
Трохим Людера
Переглядів: 916 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]