Четвер, 25.04.2024, 03:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » НА КОНЯ
09:44
НА КОНЯ
Музика стала сенсом життя

Ігорю Ровенку 15 років. Нещодавно він закінчив Івано-Франківську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів №7. Зараз хлопець навчається на 1-му курсі Івано-Франківського музичного училища ім. Дениса Січинського.
Найбільшим захопленням у житті Ігоря є музика. І власне музикантом хлопець хотів стати ще змалку. Хоча у загальноосвітній школі Ігор дуже любив математику та зарубіжну літературу.
Оскільки батько хлопчика є професійним музикантом і викладачем музики, маленький Ігор ще в чотирирічному віці брав олівці і пробував награвати мелодії на цимбалах. Спочатку він підбирав музику сам, потім з хлопчиком почав займатися батько. І вже п’ятирічний Ігор почав відвідувати музичну школу, спочатку навчався там неофіційно, але з шести років здібного хлопця таки записали на навчання в дитячу музичну школу педагогічної практики при музичному училищі.
Ще зовсім малий хлопчина почав брати участь в найрізноманітніших музичних конкурсах і фестивалях. Він отримав І місце на обласному конкурсі виконавської майстерності (2003 р.). І протягом наступних років постійно здобував на цьому ж конкурсі або гран-прі, або перше місце. У 2004 році Ігор Ровенко став лауреатом І премії дитячо-юнацького фестивалю „Таланти землі Галицької”.
 У 2006 році відбувся І відкритий конкурс юних виконавців на духових та  народних інструментах, де Ігор отримав гран-прі. У 2008 році у Кіровограді на 13 Всеукраїнському конкурсі виконавців на народних інструментах „Провесінь” Ігор Ровенко став лауреатом І премії. У 2009-2010 рр. він  підтвердив свій високий виконавський рівень, ставши переможцем цього конкурсу.
У 2010 році хлопчина став стипендіатом голови обласної державної адміністрації та обласної ради.
Музика завжди з Ігорем. По дорозі він слухає записи в плеєрі, вдома, під час роботи на комп’ютері, також вмикає музику, переважно класичну або народну.
„Можна сказати, що я виріс в училищі ім. Дениса Січинського. І дуже вдячний його директору Петру Михайловичу Гундеру, який допомагає в усьому не лише мені, але й усім своїм підопічним. Він підтримує фінансово участь у різних конкурсах, дозволяє приходити і займатися в аудиторіях в будь-який час, навіть у вихідні чи святкові дні”, – розповідає Ігор.
Хлопець кожну неділю проводить в училищі, займаючись додатково. А у вільний час любить активний відпочинок, їздить до лісу на прогулянку з улюбленими собаками – двома німецькими вівчарками.
У майбутньому Ігор мріє вступити до Київської або Львівської консерваторії. І хоче мати свій класично-джазовий колектив, з яким їздитиме на гастролі.
„Музика – це все. Залежно від того, яку музику людина слухає, такою є і вона сама”, – каже юний віртуоз. І віриться, що вже незабаром ми побачимо ім’я Ігоря Ровенка у списку найвідоміших музикантів світу.
Любов Загоровська
Переглядів: 850 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]