П`ятниця, 19.04.2024, 20:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 22 » НА КОНЯ
09:45
НА КОНЯ
Віра Бобошко:
«Мрію, щоб на увесь світ прозвучав Гімн України»


Вірі Бобошко 18 років. Вона – студентка другого курсу факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.
Віра родом із смт. Заболотів Снятинського району. Там вона закінчила загальноосвітню школу I-III ступенів, змалку найбільше любила займатися саме фізкультурою.


З 13 років Віра Бобошко почала займатися спортивними танцями в сільській школі, котрі тривали майже рік. Паралельно дівчинка почала займатися спортом. Вона бігала, качала прес. Старання учениці помітив Василь Іванович Марусик, який і став першим тренером юної спортсменки.
Спорт дуже подобався Вірі, вона часто уявляла, як колись досягне вершин спортивної майстерності. Проте дівчинка і не уявляла, наскільки швидко почнуть здійснюватися її мрії. Не минуло і року з того часу, як Віра захопилася таким складним видом спорту, як пауерліфтинг, коли вона вперше побувала на змаганнях. Це був чемпіонат області з пауерліфтингу, на якому Віра Бобошко зайняла друге місце. Дівчинка дивилася на відомих вже спортсменів, визнаних майстрів спорту, які стояли поруч із нею на п’єдесталі, зайнявши перше і третє місця, і не могла повірити, що показала настільки високий результат, будучи початківцем.
Пауерліфтинг не є Олімпійським видом спорту. Він передбачає підняття ваги у три етапи: присідання, жим штанги і тяга.
Після своєї першої перемоги Віра почала займатися спортом на повну силу. Обдаровану дівчинку помітив відомий тренер Василь Дмитрович Оробець. Саме він, спільно з Василем Марусиком, допомагає Вірі тренуватися.
У 2010 році Віра Бобошко вперше поїхала на чемпіонат світу до Чехії, де зайняла друге місце. А в травні 2011 року їздила до Австрії, де здобула третє місце.
В юної спортсменки 21 медаль, величезна кількість грамот. Вона – чемпіонка України із жиму штанги та чемпіонка із пауерліфтингу у своїй ваговій категорії – 63 кг.
Віра кандидат у майстри спорту. Зараз дівчина може підняти у сумі 410 кг. Вже незабаром, у грудні, мають відбутися змагання з пауерліфтингу і Віра сподівається виконати там нормативи майстра спорту, піднявши 420 кг.
„Найбільша моя мрія – вибороти перше місце на міжнародних змаганнях, щоб на увесь світ прозвучав Гімн України. І тренер каже, що якщо наполегливо тренуватися, то ця мрія може здійснитися”, – розповідає Віра.
Дивлячись на цю юну, красиву дівчинку, важко повірити, що вона може підняти величезну вагу. І складно уявити її в спортзалі, де Віра займається чотири рази на тиждень. Її тренування зазвичай тривають майже чотири години.
Звісно, багато друзів та знайомих переконують Віру покинути спорт, наголошуючи, що пауерліфтинг не є жіночою справою. Проте Віра продовжує наполегливо тренуватися. Вона просто не уявляє себе без спорту.
Після закінчення навчання Віра мріє працювати тренером, хоче допомагати дітям і підліткам займатися спортом. „Дітям обов’язково потрібно відвідувати різноманітні гуртки: танці, гімнастику та займатися будь-яким видом спорту, – каже Віра. – Потрібно розвивати спритність, швидкість, рости здоровими. Не обов’язково обирати саме пауерліфтинг, але якщо людині справді подобається саме цей спорт, то варто знати: ніколи не пізно почати займатися”.
У Віри попереду ще багато злетів. Ми неодноразово почуємо про цю неймовірно обдаровану дівчинку. Адже саме таких, як Віра, називають майбутнім українського спорту.
Любов Загоровська

Переглядів: 1103 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Auth  
0
If only there were more celevr people like you!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]