П`ятниця, 29.03.2024, 09:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 7 » МІСТО
11:50
МІСТО
Новий алгоритм ремонту доріг

Перед капітальними чи вибірковими капітальними ремонтами дорожнього покриття міських вулиць в Івано-Франківську спершу ремонтуватимуть підземні інженерні мережі.

Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, департамент комунального господарства уже доручив керівникам експлуатуючих організацій обстежити стан мереж на вулицях, які цього року плануються у капітальний чи вибірковий капітальний ремонт дорожнього покриття, і подати пропозиції щодо необхідності їх ремонту чи заміни. На виконання робіт з ремонту інженерних мереж цьогоріч у міському бюджеті з різних джерел фінансування загалом передбачено чотири мільйони гривень, а окремі роботи експлуатуючі організації здійснюватимуть власним коштом. Зокрема, уже відомо, що перед капітальним ремонтом частини вулиці Гетьмана Мазепи на ділянці від вулиці Гординського до вул. 100-річчя Червоного Хреста спершу необхідно прокласти новий водогін. Поміняти старі інженерні мережі необхідно і на вулиці Коновальця, яка попередньо запланована у капремонт уже наступного року.
Як поінформував М.Смушак, у 2014 році департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку планує завершити реконструкцію вулиці Шевченка, ремонти вулиць Крука, Автоливмашівської, Блавацького та Української дивізії. Заплановані ремонти вулиць Федьковича, Дудаєва, уже згаданої частини вул. Мазепи, частин вул. Хоткевича, вулиць Стуса і Манюха. Новий трисантиметровий верхній захисний шар дорожнього покриття отримає вулиця Залізнична. Також запланований ремонт покриття проїжджої та пішохідних частин моста через ріку Бистрицю Солотвинську на вул. Галицькій, його опор та інших окремих конструктивних елементів.
Також цього року ремонти доріг виконуватимуться і під егідою управління капітального будівництва. Заплановано відремонтувати частину так званої внутрішньої міської малої об’їзної дороги: вулиці Сагайдачного, Деповську, Кисілевської та кардинала Йосипа Сліпого, облаштувати з’їзд з вулиці Івасюка на вул. Угорницьку та завершити її ремонт і відремонтувати вулицю Гарбарську з облаштуванням виїзду на вул. Галицьку. Всі ці роботи є пріоритетними і спрямовані на розвантаження від транспорту центральної частини міста та зменшення дорожніх заторів. Крім цього, запланований ремонт частини вулиць Галицької, Гаркуші, Василіянок, Північного бульвару, Незалежності та вулиць Лепкого, Дністровської, Хіміків, Целевича і продовження ремонту вул. Промислової.
Загалом капітальні та вибіркові капітальні ремонти дорожнього покриття попередньо заплановано здійснити на 26 вулицях. Однак все залежатиме від фінансування.
Стах МІРЧУК

Переглядів: 711 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Експерт  
0
Думка Смушака не є коректною, оскільки не передбачає, ремонт, основної артерії нашого міста. вул. набережна ім. Стефаника, реставрація якої значно би зменшила навантаження на центральну частину вулиць міста.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]