Четвер, 18.04.2024, 11:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 7 » МІСТО
11:45
МІСТО
Транспортна комуна
Монопольним оператором на ринку міських пасажирських перевезень повинно бути комунальне підприємство


«Електроавтотранс», а приватні перевізник  зі своїм транспортом мають бути у нього найманими працівниками.

У цьому переконаний директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. Він каже, що після комунальної в Івано-Франківську впроваджуватимуть транспортну реформу. Вона полягатиме у вдосконаленні організації дорожнього руху при розробленні нової транспортної моделі міста та впорядкуванні міських пасажирських перевезень і надання переваги в обслуговуванні маршрутів транспортним засобам великого чи середнього класу з низьким рівнем підлоги.
За словами М.Смушака, перший етап підготовки до розроблення нової транспортної моделі Івано-Франківська уже завершили. Здійснили моніторинг стану транспортного та пішохідного руху і провели обстеження його величин в окремих визначених точках міста. Під час другого етапу фахівці мають продовжити спостереження за величинами транспортних і пішохідних потоків цілодобово, в окремі періоди доби та дні тижня ще у сорока визначених точках міста. Також  планують здійснити обстеження пасажиропотоків на маршрутах громадського транспорту задля впорядкування та оптимізації системи міських пасажирських перевезень.
«Те, що зараз діється з рухом транспорту на вулицях міста, далі продовжуватись не може. Тому нашим пріоритетом на найближчий час буде підвищення ефективності роботи громадського транспорту та розвиток комунального транспорту, – каже М.Смушак. –  У місті має бути єдиний  муніципальний оператор пасажирських перевезень, який повинен розробити маршрутну мережу і впровадити застосування механізму аутсорсингу для її обслуговування, а приватні перевізники зі своїм транспортом мають бути у нього найманими працівниками і чітко дотримуватися умов роботи та графіків руху на маршрутах».
Однак перед цим, за словами М.Смушака, треба, по-перше, обладнати весь громадський транспорт навігаторами. По-друге, на перехідному етапі відновити систему обов’язкового обілечування пасажирів, а згодом зовсім відмовитися від готівкового касового збору у громадському транспорті та впровадити систему єдиного квитка безготівкової оплати за проїзд і систему проїзних квитків. Всі виручені кошти мають йти єдиному оператору міських пасажирських перевезень, а потім, залежно від валового збору, рівномірно розподілятись серед перевізників-виконавців транспортної роботи. «Не може бути так, що одні перевізники на своїх маршрутах отримують великі прибутки, а інші ледве зводять кінці з кінцями, а то й взагалі банкрутують, відмовляються від обслуговування маршрутів і продають транспортні засоби», – каже М.Смушак.
Омелян МІЛЬКОВИЧ
Переглядів: 778 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]