Субота, 20.04.2024, 06:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 30 » МІСТО
11:58
МІСТО
Найдорожча дорога

На капітальний ремонт проїжджої частини Набережної імені Василя Стефаника необхідно 53 мільйони гривень.
Міський голова Віктор Анушкевичус видав розпорядження про створення комісії для обстеження інфраструктури Набережної ім. В.Стефаника. Комісія повинна знайти спосіб, у який найефективніше і найякісніше можна було б відремонтувати одну з найгірших у Івано-Франківську вулиць.


Нагадаємо, що торік міське управління капітального будівництва замовило розроблення проекту капітального ремонту проїжджої частини Набережної ім. В.Стефаника. Відповідно до нього, роботи вартуватимуть 53 мільйони гривень. Як свого часу інформували в УКБ, капремонт Набережної планували здійснювати у три етапи. Розпочати мали з найгіршої ділянки – від вул. Мазепи до вул. Левицького, де фактично необхідно збудувати нову дорогу, виставити  бордюри, прокласти дощову каналізацію та змонтувати зовнішнє освітлення, яких тут нема. А наступними мали стати ділянки Набережної від вул. Левицького до вул. Берегової та від вул. Берегової до мосту на вул. Галицькій.
Однак коштом міського бюджету профінансувати весь передбачений проектом комплекс робіт у 2014 році не реально. Міська влада вже неодноразово зверталася до Кабміну з проханням передати Набережну ім. В.Стефаника на баланс області як об’їзну дорогу, роль якої вона фактично і має виконувати. Попереднє керівництво області з цим погоджувалося. Не відмовляється, за словами міського голови В.Анушкевичуса, допомогти у ремонті Набережної і новий голова ОДА Василь Чуднов. Саме тому зараз необхідно визначити найоптимальніший і найефективніший спосіб її ремонту, що й повинна зробити утворена міським головою відповідна комісія.
Як поінформували в департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, щоб мати можливість влаштувати якісне дорожнє покриття, спершу необхідно дослідити, яку існуюча дорога має основу та чи має її взагалі. І лише після відповідних досліджень можна буде приймати рішення щодо оптимального способу її ремонту.
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 698 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]