Середа, 17.04.2024, 01:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 23 » МІСТО
11:24
МІСТО
Робота на перспективу

В Івано-Франківську чекають реалізації розроблені у попередні роки проекти капітальних ремонтів міських вулиць.

Тиждень розпочався дощем і мокрим снігом. Далі синоптики прогнозують похолодання. Згодом неминуче настане відлига. Такі стандартні природні цикли можуть призвести до руйнування старого асфальтного покриття, яке навесні необхідно буде терміново ремонтувати. А тим часом все ще чекають своєї реалізації розроблені у попередні роки проекти капітальних ремонтів ряду міських вулиць, які так і не вдалось втілити в життя.
Восени минулого року міська влада оприлюднила перелік вулиць, які, через проблеми з фінансуванням казначейством, торік не вдалося відремонтувати і які остаточно може зруйнувати теперішня зима. Серед них називали вулиці Дністровську, Василіянок, Галицьку (від вул. Василіянок до мосту), Сагайдачного (від вул. Вовчинецької до вул. Максимовича) та вул. Лепкого, яку планували закрити верхнім захисним шаром, а тепер вона потребуватиме повноцінного ремонту, що удвічі дорожче. Також тоді акцентували увагу на тому, що без влаштування наступного шару асфальту не перезимує нижній шар на вул. Проектній. Очевидно, що всі ці вулиці цьогоріч таки доведеться ремонтувати.
Крім цього, уже виготовлені і пройшли експертизу проекти капітальних ремонтів вулиць Кисілевської, Деповської, Кардинала Йосипа Сліпого, Гарбарської, Княгинин. Два роки не вдається відремонтувати вулиці Слави Стецько, Національної гвардії, Сагайдачного. Також серед вулиць, які попередньо пропонують  включити у список ремонтів на 2014 рік, є вулиці Манюха, Республіканська, Угорницька, Сахарова, Хіміків, Петлюри, Мазепи, Коновальця, Берегова, Шпитальна, Сухомлинського, Стуса, Підгірянки, Хоткевича, Целевича, Бельведерська, Дудаєва тощо. А у зв’язку з проведенням у 2015 році в Івано-Франківську міжнародних змагань зі спортивної ходьби, цього року необхідно замінити асфальтне покриття на частині вулиці Незалежності від вул. Залізничної до вул. Мельника.
Зрозуміло, що на ремонт всіх перелічених вулиць коштів не вистачить. Тому титульний список на 2014 рік доведеться формувати через визначення пріоритетів у розвитку транспортної інфраструктури. Зрештою, з огляду на минулорічні проблеми з казначейством, навіть передбачені у бюджеті кошти не дають гарантії, що запланований обсяг робіт профінансують вчасно і у повному обсязі.
Омелян МІЛЬКОВИЧ
Переглядів: 640 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]