Четвер, 25.04.2024, 22:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 28 » МІСТО
11:29
МІСТО
Бракує фахівців

В Івано-Франківську бракує фахівців з обслуговування світлофорів.

Про це повідомив директор державного підприємства з експлуатації мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Юрій Волошанський. За його словами, івано-франківські світлофори обслуговує всього одна бригада, у якій є лише один спеціаліст, який розуміється на обладнанні і програмуванні сучасних світлофорів.
Наразі виникла проблема з налагодженням роботи нового світлофорного об’єкта на перехресті Південного бульвару і вулиці Короля Данила, яку «Міськсвітло» самотужки вирішити не може. «У нових світлофорах йде програмування, там багато різноманітних з’єднань. Ми думали, що проблема у кабелях, але з’ясувалося, що ні, – пояснює Ю.Волошанський. – Її може вирішити лише виробник, нам це не під силу».
З огляду на таку ситуацію і можливі проблеми з введенням в експлуатацію ще одного нового світлофорного об’єкта на перехресті новозбудованої вулиці Проектної та вул. Мазепи, міський голова Віктор Анушкевичус порекомендував керівникові «Міськсвітла» внести зміни до штатного розпису підприємства і запросити на роботу ще одного фахівця з обслуговування світлофорів.
Нагадаємо, що свого часу світлофори обслуговувала спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця Державтоінспекції. Після її ліквідації експлуатацію світлофорних об’єктів на тендерній основі нетривалий час забезпечувало приватне підприємство «Сигнал», а згодом  – ДП ЕМЗО «Міськсвітло». Наразі на його балансі перебуває 37 світлофорних об’єктів.
 Наш кор.

До бюджету Івано-Франківська надійде півмільйона гривень

Івано-Франківським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури міста Івано-Франківська  про стягнення з одного з акціонерних товариств обласного центру до бюджету понад 500 тисяч заборгованості зі сплати податку.
Установлено, що суб’єкт господарювання з 2008 року, декларуючи доходи, не сплачував орендну плату за землю. Як наслідок, податковий борг залишався непогашеним та зростав. При цьому, товариство продовжувало безоплатно використовувати близько 2 га землі.
На виконання рішення суду за позовом прокуратури м.Івано-Франківська з рахунків акціонерного товариства у примусовому порядку на користь держави  буде стягнуто 573 тисячі гривень.

Тривала розбудова міста
За 10 місяців ц.р. підприємства Івано-Франківська виконали будівельних робіт на 601,5 млн. грн., що становить 64,4% у загальнообласному обсязі будівництва. Індекс будівельної продукції порівняно з аналогічним періодом 2012 р. становив 130,4%.
За інформацією головного управління статистики в області, нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 91,6% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 6,2% та 2,2% відповідно.
Переглядів: 630 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]