Четвер, 28.03.2024, 17:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 9 » МІСТО
12:47
МІСТО
З сюрпризами і без...

Запропонований для розгляду на першому пленарному засіданні порядок денний 37-ї сесії депутати Івано-Франківської міської ради розглянули швидко і майже без зауважень. А ті питання, котрі вважали недопрацьованими, перенесли для слухання на друге засідання (8 серпня).

З самого ранку на депутатів чекали сюрпризи від громадян. Вже стало  традицією, коли на сесію міської ради приходять делегації стурбованих мешканців і вимагають розгляду їхнього питання в першу чергу.
Цього разу було одразу дві групки протестувальників – працівники міської станції швидкої невідкладної медичної допомоги та мешканці вулиці Мазепи. Із першими протестувальниками питання було вирішено буквально декількома словами, котрі для усіх прозвучали однозначно і зрозуміло: «Ви знаєте нашу позицію», – сказав міський голова, коли працівники «швидкої» покидали зал засідань. Про проблеми медиків читайте на 16 сторінці. А от питання мешканців вулиці Мазепи депутати вирішили заслухати наприкінці першого пленарного засідання.
Роботі сесії завадив представник громадськості Ярема Терешкун, котрий вимагав зняти з розгляду питання про продаж із аукціону приміщень за адресою вул. Гаркуші, 38. Чоловік так наполегливо перешкоджав роботі сесії, що міський голова попросив представників правоохоронних органів вивести того із залу. Згодом це питання не отримало підтримки у міських обранців. А батько із сином Гриньківи (вони майже щодня з палаткою сидять біля адмінбудинку і вимагають від влади повернути їм квартиру) впродовж усієї роботи сесії, а це майже три години, простояли із плакатами та стрічками із написом «голодую». Віктор Анушкевичус намагався і їм пояснити, що їхня присутність на сесії нічого не дасть. «Ви не маєте жодних прав на отримання квартири, – звернувся до чоловіків мер, на що ті продовжували виставляти свої вимоги. –  Подавайте на мене в суд», – порадив обуреним Гриньківим Віктор Анушкевичус.
Приступивши до роботи, першим же пунктом міська рада визнала Набережну ім. В. Стефаника такою, що перебуває в аварійному стані і непридатна для руху транспорту. Згідно із прийнятим рішенням, міський голова має звернутися до Кабміну та облдержадміністрації «з вимогою невідкладно розглянути питання про виділення дотації на капітальний ремонт Набережної ім. В. Стефаника та передання вулиці на баланс Служби автомобільних доріг».
«Свободівець» Михайло Сеньків заявив про інспіроване кримінальне провадження проти шести депутатів та секретаря міської  ради, котрі були допитані в правоохоронних органах. Депутати звернулися до начальника управління МВС в Івано-Франківській області генерал-майора міліції Олега Сала з проханням припинити тиск на місцеве самоврядування. «Ймовірним приводом для такої активності стало інспіроване одним із працівників міліції кримінальне провадження. За наявною в нас інформацією, позапланова перевірка Держфінінспекції, призначена в його рамках ухвалою суду, не підтвердила сміливих припущень міліціонерів про скоєний «злочин». Що, втім, не завадило ні проведенню допитів, ні виконанню інших процесуальних дій щодо депутатів, посадової особи міської ради та працівників комунальних підприємств міста. Насправді такі факти носять резонансний характер і можуть розцінюватися виключно як випадки безпрецедентного тиску на місцеве самоврядування», – наголосив Михайло Сеньків у депутатському запиті.
Далі депутати розподілили кошти з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень, затвердили вартість одноразового харчування для школярів у розмірі 5 гривень, а нову редакцію статуту стадіону «Рух» та питання про передачу йому в оперативне управління комунального майна вирішили слухати на другому пленарному засіданні.
«Ми сьогодні працюємо з вами, як ніколи. Дай, Боже, щоб до кінця скликання так і було», – зауважив міський голова. Але, очевидно, наврочив. Наступним на порядку денному було питання щодо будівництва на вулиці Мазепи, 35а, котре й заштопорило весь процес.
Володимир Чорноус зачитав проект рішення, яким депутати мали би скасувати прийняте  ними попереднє рішення. Ініціаторами цього питання виступила обурена громада мешканців вулиці Мазепи. Але міські обранці натрапили на «підводні рифи». Виявилося, що вони мали би скасувати містобудівні умови, котрих насправді не існує. Крім того, як повідомив представник міської прокуратури, відкрито кримінальне провадження за фактом. До обговорення залучили і керівника юридичного відділу міськвиконкому. Зрештою, оголосили перерву на 15 хвилин. А далі, як у мультфільмі про Вінні-Пуха: пройшло 15 хвилин, потім ще 15, а потім ще 15. У результаті переговори завели депутатів у глухий кут, бо мешканці випросили їх і міського голову не голосувати за це питання. Пішовши на поводу мешканців, народні обранці так і зробили, от тільки дарма, що годину свого дорогоцінного часу потратили на обговорення.
«У форматі п’яти ми вийшли на узгоджений проект рішення, а вже у залі почули думку представників громади, котра просить не голосувати. Виникає  питання: а для чого було його виносити на розгляд сесії?», – запитав Віктор Анушкевичус. Таким чином, ламаючи голову над питанням є чи немає містобудівних умов, юристи не могли дійти згоди, а мешканці самотужки вирішили юридичні колізії. Коли дійшла справа до голосування, то тільки один голос був за і п’ятеро депутатів утрималось.
Володимир БОДАК
Переглядів: 735 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]