Субота, 20.04.2024, 01:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 1 » МІСТО
10:42
МІСТО
Молот в руках депутата 

14-поверховий будинок на вул. Набережній ім. В.Стефаника, зведений у 1990-му році, унікальний в Івано-Франківську. «Західний кур’єр» свого часу писав про численні проблеми, які обсіли це помешкання (читай «Хмарочос проблем» у № 21 від 26 травня -1 червня 2011 р.). Мешканці його об’єдналися в ОСББ і більшість проблем вирішують самотужки та з допомогою міськради. А захищатися їм доводиться й від підприємців. Ось їхній лист у редакцію:     

Від імені мешканців будинку №32 на вулиці Набережній ім. В. Стефаника хочемо  висловити подяку депутатам від політичної партії ВО «Свобода» за допомогу у звільненні нашої  прибудинкової території від самовільно встановленого більше двох років тому паркану. Підприємець Р.Сливка надумав добудовувати до магазину, який є частиною нашого будинку, «невеличку» споруду: 2-поверховий готельчик з кафетерієм висотою 11.95 м! При висоті наших квартир 2.5 м така споруда закриє світло мешканцям до 5-6 поверхів включно. Тож усі мешканці нашого будинку категорично не погоджуються з такою перспективою.
Протистояння з підприємцем триває досить довго. Ще у 2006 році при зверненні за копіями внутрішніх будинкових  мереж нашого будинку для їх заміни (з допомогою проекту ПроООН) у Діпромісто, пан Турко попередив нас, що підприємець Сливка звертався до нього за архітектурним проектом  добудови магазину. Тоді йому у цьому відмовили, бо добудовувати щось до нашого 14-поверхового будинку небезпечно для нас і нашого житла. Наш будинок будувався у 1990 році і здавався з великими проблемами (навіть РЕМ на обслуговування його відмовився приймати).
 Однак навесні 2010 року Р.В.Сливка зрізав дерева на єдиному зеленому клаптику під нашим будинком, зруйнував фасад свого ж магазину «Мрія», обгородив прилеглу територію високим 2-метровим парканом, загородивши при цьому тротуар і навіть проїжджу частину дороги на вулиці Флотській, яка веде до ІФНТУНГу.
За роки «війни» з добудовником Сливкою мешканці будинку зверталися, де тільки могли. Не раз це питання розглядали різні інстанції від сесій міської ради до депутатів Верховної Ради. І часто ми були дуже розчаровані тим, що всі лише обіцяли допомогти, а Сливка на це зовсім не зважав і заявляв, що вже має всі дозволи на будівництво.
ПП Сливка і тепер заявляє, що має всі дозволи, бо виграв апеляційний і вищий господарський суд проти міськради. Але ж у тих позовах йшлося про визнання недійсним рішення Івано-Франківської міської ради від 23.02.2010 року за № 29-XI VII «Про укладення договорів на сервітутне користування реальною (ідеальною) часткою прибудинкової території», яким ПП Сливці передано 905,4 м кв. прибудинкової території на 1 рік, а в договорі цей термін став завдяки «опечатці» вже на 10 років. Та договір сервітутного користування не дає права забудови, тим більше, що на громадських слуханнях 16 листопада 2012 року представники 43 квартир (з 55) у присутності пана Фітеля і секретаря комісії пані Зварич одноголосно проголосували проти добудови.
І знову у п’ятницю, 26 липня, мешканці зібралися під будинком з наміром прибрати самовільно споруджений Сливкою паркан. Депутати від «Свободи» нам у цьому допомагали.         
Чим для Сливки може закінчитися цей інцидент, ще побачимо, бо він, вихопивши у народного депутата Р.Марцінківа молот, замахувався на нього. Ці дії зафіксовані на відео, зняте одним з мешканців, і мали б мати, на нашу думку, кримінальне провадження. Наші свідчення записали присутні під час цих подій (невідомо ким викликані напередодні) працівники міліції. Будемо надіятися, що наша міліція з народом і нас береже, а не від нас!
А депутатам від ВО «Свобода» хочемо подякувати за допомогу і закликати інших краян розраховувати на відважних слуг народу, які своїми діями доводять, що вони гідні нашої довіри.
Мешканці будинку на комісії у  міськраді заявили, що при спробі підприємця Сливки почати будову (чи повторне обгородження території парканом) будуть змушені перекривати проїзд по вул. Набережній і звернулися з відповідною заявою до міського голови.

Від імені мешканців будинку   Дешко Л. М.
Купновицька С. М.
Курпіта М. В.
Середюк Г. Д.
Гнесь Г. М.
Шевченко С. Б.
та інші.    

Переглядів: 824 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]