Вівторок, 23.04.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13 » МІСТО
12:06
МІСТО
Додатковий капремонт
Міська влада визначила перелік вулиць, які додатково планують відремонтувати цьогоріч.
Роботи відбуватимуться під егідою міського управ-ління капітального будівництва та департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку. УКБ відповідатиме за ремонт вулиць Василіянок, Гаркуші, Лепкого, Франка та Драгоманова. Комунальне дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління ремонтуватиме вулиці Автоливма-шівську, Сахарова, Миру, Коновальця. На вулиці Проектній, що має сполучити вул. Короля Данила і Мазепи, цього року влаштують лише нижній шар асфальтного покриття.
Крім того, УКБ розроблятиме проектну документацію на ремонт у наступному році Набережної Стефаника, вулиць Деповської, Кардинала Йосипа Сліпого, Кисілевської, Грабарської та вул. Княгинин. Перехідними на наступний рік будуть і ремонти вулиць Манюха та Сагайдачного.
Наразі повністю вдалося завершити роботи з капітального ремонту лише на двох об’єктах – частині вулиці Василіянок і кінцевій зупинці «Радіозавод». На 99% роботи виконані на частині вул. Галицької від вул. Горбачевського до перехрестя вул. Тролейбусної-Пасічної.
Наразі темпи ремонтів доріг, за словами міського голови Віктора Анушкевичуса, стримують дощі та відсутність фінансування, якого з початку червня ще не було. За оцінками мера, на рахунках казначейства «зависли» два мільйони гривень, які мали піти на ремонт доріг. «За таких умов, навіть коли буде погода, дороги не зможуть робити, бо не розрахувались з постачальниками асфальту, через що вони не закупили інертні матеріали», – бідкається мер.
Стах МІРЧУК

Сила слова
За дві години після вказівки мера комунальники почали ремонтувати перехрестя.
У позаминулому номері «Західний кур’єр» порушив проблему незадовільного стану дорожнього покриття перехрестя вулиць Мазепи-Короля Данила, яке вкрилось суцільними ямами. У понеділок на тих ямах трохи потрусило автівку міського голови, який об’ї-жджав місто і дивився, як ремонтують дороги. У вівторок на апаратній нараді мер сказав начальнику дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління поїхати туди і «подивитися, що там можна зробити».
Шляховики проявили чудеса оперативності: за дві години після вказівки мера на перехресті почався ремонт! Спершу з’явилась ремонтна бригада, а потім і екскаватор, який зірвав старе покриття, щоб настелити новий асфальт. Під час робіт утворився «корок», але дорожній рух на перехресті регулювали два (!) державтоінспектори.
…У минулому номері «ЗК» порушив проблему незадовільного стану дорожнього покриття перехрестя вулиць Тичини-Новгородської. Але мер туди, очевидно, ще не доїхав…
Зате він побував на вулиці Хоткевича, де колись замешкував. Сказав, що вона для нього –  «найболючіше місце» і дав вказівку її відремонтувати. Схоже, результат не забариться.
Хвалимир ВЛАДІВ

Важка дорога до Крихівців
Громада села Крихівців  Івано-Франківської міськради скаржиться на незадовільну роботу автобусних маршрутів №№ 70 та 80 і вимагає нового перевізника.
Про це з трибуни міськради заявив депутат від Крихівців Андрій Тютюник. За його словами, люди скаржаться, що після 20.00 доїхати до їхнього села нічим, бо автобуси маршрутів № 70 «Обласна лікарня – с.Крихівці» та № 80 «Вокзал – с.Драгомирчани» з’їжджають з маршрутів. Пасажири також нарікають на тисняву і незручності у автобусах, які їх обслуговують.
Депутат зазначив, що неодноразові звернення з цього приводу до міської влади чиновники ігнорують і проблема мешканців Крихівців з добиранням додому довший час не вирішується. Тому у своєму запиті до міського голови А.Тютюник вимагає, щоб автобусні маршрути №№ 70 та 80 працювали до 22.00, а у разі порушень перевізниками графіків руху – розірвання з ними угоди. Також він просить розглянути питання про продовження автобусного маршруту № 13 «Обласна лікарня – трикотажна фабрика» до села Крихівців.
Варто зазначити, що свого часу чиновники від транспорту казали, що при трьох скаргах на порушення перевізниками графіків руху на маршрутах, з ними розриватимуть угоди. Однак ще жодного разу цього не робили. Хоча, якщо б робили, то нові конкурси на обслуговування міських автобусних маршрутів доводилось би оголошувати чи не щодня.
Наш кор.

Собака слід не взяв
З відчиненої машини «швидкої допомоги» поцупили електрокардіограф. Хто і коли – невідомо. Службовий собака слід не взяв.
За словами заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковника міліції Валентина Данилюка, крадіжку медична бригада виявила у суботу, приблизно о четвертій пополудні, на підстанції №2 на вулиці Січових Стрільців. Двір там прохідний, у цю жарку пору двері «швидкої» були відкритими, тож поцупити апарат міг будь-хто. Розкрити злочин «за гарячими слідами» не вдалось. Службовий собака слід не взяв.
Тому правоохоронці взагалі сумніваються, що крадіжка сталася на території підстанції. Вони з’ясували, що у той день ця машина здійснила кілька виїздів на виклики. Коли бригада йшла до хворих, двері «швидкої» не закривали, щоб її провітрити, а водій зізнався, що на короткий час відходив від машини і вона не була у полі його зору…
«І спробуйте зараз знайти цей кардіограф, який реально нікому не потрібен. Його не вкрали для перепродажу. Без додаткового обладнання він  непридатний для використання», – розмірковує В.Данилюк.
Наш кор.
 
Переглядів: 776 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]