П`ятниця, 29.03.2024, 00:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » МІСТО
12:08
МІСТО
У котельні на Індустріальній розпочався профілактичний ремонт

Традиційно по завершенні опалювального сезону котельні Івано-Франківська, як і інших міст, зупиняють на плановий ремонт. Виведено у ремонт і районну котельню на вул. Індустріальній. За час відсутності опалення та гарячого водопостачання у будинках у районі вулиць С.Бандери, С. Стецько, Є. Коновальця та Незалежності фахівці підготують котли та магістральні мережі до надійної роботи у наступному опалювальному сезоні. Тим часом згадану котельню почала обслуговувати нова експлуатаційна організація.

Нагадаємо, що власником цілісного майнового комплексу – котельні з тепловими мережами, на базі якого забезпечується теплопостачанням майже 30% споживачів м. Івано-Франківська, є ПАТ «Прикарпаттяобленерго». На опалювальний період 2011-2012 років він був переданий в суборенду місцевій комунальній теплопостачальній організації – ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Однак термін дії домовленостей завершився і наступний опалювальний період готується розпочинати нове підприємство. Надалі провадити господарську діяльність у сфері теплопостачання шляхом виробництва, транспортування та постачання теплової енергії буде ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія»». Для цього між ПАТ «Прикарпаттяобленерго» та ТОВ «СТЕК» планується укладення певних домовленостей, триває підготовка розрахунків для затвердження тарифів, вже розпочався процес підбору персоналу, триває оформлення необхідних ліцензій, дозволів та інших обов’язкових дозвільних документів. Наразі визначаються моделі постачання продукту. Зокрема на муніципальному рівні обговорюється можливість для нового підприємства надавати послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води не лише юридичним споживачам, а й кінцевим абонентам, у тому числі мешканцям багатоквартирних будинків.
Паралельно з вирішенням правових та економічних питань розпочинається реалізація організаційно-технічних заходів для підготовки обладнання котельні до роботи в новому опалювальному сезоні. «Підготовка котельні до осінньо-зимового періоду є доволі складною, – ділиться директор ТОВ «СТЕК» Анатолій Максименко. – Адже останні років з десять на котельні виконувалися лише аварійні ремонти. Тільки латання дір – ніяких капітальних інвестицій. На сьогодні лише 2 з 5 котлів можуть працювати повноцінно, інші треба відновлювати. Також ми перевіримо усе електричне обладнання, проведемо повірку контрольно-вимірювальних приладів, організуємо гідравлічне випробовування магістральних мереж. Ми розуміємо, що технічний стан нашого обладнання – це передумова якісного надання послуг. З перших днів роботи ми докладаємо максимум зусиль, щоб спланувати та організувати усі необхідні профілактичні ремонтні роботи та вирішити інші питання з єдиною метою – забезпечення повноцінного опалювального сезону для наших споживачів».
Довідка:
На підготовку обладнання та тестування системи теплопостачання ТОВ «СТЕК» спрямовує кошти, які поступово повертаються від Івано-Франківської міської ради. Адже відповідно до судового рішення 2005 року разом із котельнею до попереднього власника – ПАТ «Прикарпаттяобленерго» – мають надійти і кошти на її експлуатацію у розмірі 6,2 млн. грн. Станом на 18 травня вже надійшло 1,35 млн. грн.
Відділ інформаційної політики ПАТ «Прикарпаттяобленерго»

Переглядів: 753 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]