Субота, 20.04.2024, 15:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 22 » МІСТО
12:19
МІСТО
Прибирання не видно
«Після зими Івано-Франківськ має непривабливий санітарний стан, прибирання території міста здійснюється повільно, а його результатів на вулицях взагалі не видно», – зявив під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.
За його словами, магістральні вулиці Галицьку, Вовчинецьку, Тисменицьку, Коновальця, Петлюри, Довженка, балансоутримувачем яких є дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління, прибирають від пилу і бруду недостатньо, а змети під бровками взагалі ніхто не чистить і не вивозить.
Сказане начальником муніципальної інспекції з благоустрою підтвердив і перший заступник міського голови Зіновій Фітель: «Від дороги до бордюру метр бруду ніхто не чистить і це зараз є найбільшою проблемою», – вважає він.
У підсумку С.Кукула запропонував керівництву ДРЕУ до прибирання міста залучити більше техніки і продовжити робочий день двірників. А міський голова Віктор Анушкевичус розпорядився зібрані з вулиць під час прибирання залишки висівки, якою під час ожеледиці посипали дороги, звозити на територію ДРЕУ для повторного використання наступної зими.
Хвалимир Владів

А ще кажуть, що люди не платять…

«За житлово-комунальні послуги населення розраховується вчасно і в повному обсязі», – заявив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку-начальник управління планування та реформування Михайло Смушак.
Зокрема, за його словами, рівень розрахунків за послуги з утримання житлових будинків та прибудинкових територій становить 80,8%. Найбільше – 102,2% оплати – отримало від мешканців ЖЕО №9, а найменше – 63,1% – від нарахованих сум люди заплатили новоствореному Єдиному розрахунковому центру. Рівень розрахунків споживачів з «Теплокомуненерго» становить 68,4%, а з «Водоекотехпромом» – 102,2%. За послуги з вивезення твердих побутових відходів мешканці міста розрахувалися на 92,7%.
Всі ці цифри М.Смушак назвав «прогнозованими» і ті ж прогнози дали йому підстави запевнити, що «до кінця року в місті вдасться досягти 100% проплати населенням за надані комунальні послуги».
Наш кор.

Без тиску
Впродовж двох місяців мешканці деяких багатоповерхівок мікрорайону Пасічна скаржаться на недостатній тиск води, а до верхніх поверхів вона взагалі не доходить.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, такі проблеми є у будинках на вулицях Тролейбусній, Целевича та Хіміків, водопостачання яких здійснюється з центрального міського водогону.
«Нормативний тиск на вводі до дев’ятиповерхівок повинен бути в межах 3,3 – 3,7 атмосфер, – пояснює Т.Клочко. – Заміри, які «Водоекотехпром» здійснив на магістральному водогоні, показали тиск у 3,4 атмосфера. Але це не означає, що такий же тиск є і на вводах до цих будинків. У вихідні дні мешканці восьмих і дев’ятих поверхів скаржились, що вода до них не доходила».
Як спершу повідомив в.о. гендиректора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Марич, для нормалізації тиску водопостачання цих багатоповерхівок на насосній станції третього підйому необхідно ввести в експлуатацію ще один насос. А за словами заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Миколи Саєвича, необхідний насос на насосній станції третього підйому є, але «Водоекотехпром» його просто не включає.
Втім, «Водоекотехпромом» додатково провів  обстеження, під час якого було виявлено пошкодження водогону. Після його ремонту та заміни запірної арматури вдалося досягти підвищення тиску до 4,2 атмосфера, що мало б зняти існуючу проблему. Натомість вона проявилася у 14-поверховому будинку №32 на вул. Набережній. «Там є підкачувальна станція, але вода доходить лише до одинадцятого поверху. Чому така ситуація, мають вирішити «Водоекотехпром» та ЄРЦ, бо у них це питання спірне»,  – зазначила Т.Клочко.  
Наш кор.
Переглядів: 778 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]