П`ятниця, 19.04.2024, 02:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15 » МІСТО
12:23
МІСТО
Собаки не винні

У розмноженні бродячих собак винні люди, а спорудити притуло для таких тварин  Івано-Франківську має допомогти Євросоюз.


Принаймні так вважає директор комунального підприємства «Полігон» Богдан Тимочко. «Проблема з бродячими собаками не буде вирішена доти, поки люди не зрозуміють, що не треба їх годувати і викидати на смітники харчові відходи, – заявив він. – Собаки можуть розмножуватися з восьмимісячного віку, а пара тварин за рік може дати до 16 щенят приплоду. І так далі, в геометричній прогресії».
Керівник КП «Полігон», яке, окрім своєї основної роботи – експлуатації міського сміттєзвалища, займається ще й зменшенням кількості бездоглядних тварин в місті, поінформував, що минулого року дві бригади відловлювачів з вулиць обласного центру Прикарпаття забрали понад три тисячі тварин. З них 465-ти собакам у віварії медуніверситету зробили операції –  стерилізацію, їх також прищепили і відпустили на волю. Решту ж тварин довелося усипити, а їхні тіла транспортували на Коломийський ветсанзавод для утилізації. Цього року на відлов безпритульних тварин в міському бюджеті передбачено 150 тисяч гривень і 80 тис. грн. – на їх стерилізацію.
«Ми не лише відловлюємо та здійснюємо евтаназію хворих тварин, але й стерилізуємо та проводимо щеплення здорових, шукаємо для них господарів, або  відпускаємо їх у те середовище, звідки взяли. Стерилізовані та щеплені тварини вже не є агресивними і не становлять загрози для людей», – пояснює Б.Тимочко. А ось у притулок для бездоглядних тварин, що у селі Павлівці, за його словами, КП «Полігон» доставляє незначну кількість собак, бо він і так переповнений. Тому містові необхідно будувати комунальний притулок, про що мовиться вже давно. В цьому плані  Івано-Франківськ розраховує  на допомогу від Євросоюзу. Він має надати 150 тисяч гривень на виготовлення проекту такого притулку. Однак ні з необхідною для нього площею, ні з місцем для його розташування місто ще не визначилось.
Іван БРОВКО

Нема тиску

Впродовж двох місяців мешканці частини багатоповерхівок мікрорайону Пасічна скаржаться на недостатній тиск води, а до верхніх поверхів вона взагалі не доходить.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, такі проблеми є у будинках на вулицях Тролейбусній, Целевича та Хіміків, водопостачання яких здійснюється з центрального міського водогону.


«Нормативний тиск на вводі до дев’ятиповерхівок повинен бути в межах 3,3 – 3,7 атмосфер, – пояснює Т.Клочко. – Заміри, які «Водоекотехпром» здійснив на магістральному водогоні, показали тиск у 3,4 атмосфери. Але це не означає, що такий же тиск є і на вводах до цих будинків. У вихідні дні мешканці восьмих і дев’ятих поверхів скаржились, що вода до них не доходила».
Як повідомив в.о. гендиректора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Марич, для нормалізації тиску водопостачання цих багатоповерхівок на насосній станції третього підйому необхідно ввести в експлуатацію ще один насос. А за словами заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Миколи Саєвича, ще один насос на насосній станції третього підйому є, але «Водоекотехпром» його просто не включає. 
Наш кор.
Переглядів: 791 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]