Вівторок, 23.04.2024, 13:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 5 » МІСТО
10:53
МІСТО
Забудовники облаштують нову вулицю 

Належне впорядкування нової вулички, яка виникла внаслідок житлової забудови між вулицями Добролюбова та Тролейбусною, мають здійснити її забудовники на умовах пайової участі.
Зсилаючись на правила благоустрою Івано-Франківська, про це заявив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич. «Зараз там ведеться будівництво і здійснювати благоустрій вулички недоцільно. По завершенні будівництва забудовники мають виконати благоустрій відповідно до генплану. Коли інспекція держархбудконтролю прийматиме ці будинки в експлуатацію, вона має звернути увагу і на благоустрій», – зазначив віце-мер.
Нагадаємо, що здійснити благоустрій території між будинками №№ 114-118 та 112-А, 112-Б, 112-В вимагав у своєму запиті депутат міськради від «Фронту змін» Ростислав Кукурудз.

Наш кор.


Музею Франка бути!
Міська влада інтенсивно працює над створенням музею Івана Франка, який має відкрити свої двері до 350-річчя Івано-Франківська.
Про це повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес. Він зазначив, що рішення про створення музею Івана Франка на базі колишнього одноіменного кінотеатру міська влада ухвалила ще за попереднього міського голови Зіновія Шкутяка, але досі його так і не вдалось реалізувати.
«Зараз ми працюємо над концепцією і композицією майбутнього музею, проводимо зустрічі з письменниками і краєзнавцями, щоб визначити, що в ньому повинно бути. Наразі матеріалів для музею небагато, – зазначив М.Верес. – Свою допомогу експонатами пропонує краєзнавець Петро Арсенич. У нас є кілька варіантів приміщення для музею, але остаточної думки щодо його розташування теж ще немає. Можливо, він буде в комплексі з літературним музеєм. Сподіваюсь, що музей Івана Франка в Івано-Франківську ми відкриємо в цьому році», – сказав М.Верес.
А тим часом міська влада виношує ще грандіозніші музейні плани. Йдеться про відкриття на ратуші оглядового майданчика, звідки можна буде подивитися на місто з «висоти пташиного польоту», та про реконструкцію підземель ратуші, де планують розмістити музейну експозицію історії міста під назвою «Подорож крізь віки».
За словами начальника міського відділу туризму Володимира Устинського, у відреставрованих підземеллях змонтують спеціальні діорами з підсвіткою та звуком. Відвідувачі музею тут зможуть ознайомитись з історією міста від середніх віків, його обороною від загарбників та довідатись про наслідки найбільшої в історії так званої «мармулядової» пожежі. Також тут планується показ широкому загалу унікальної колекції старовинної зброї з фондів краєзнавчого музею.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 808 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]