Субота, 20.04.2024, 07:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14 » МІСТО
11:36
МІСТО
Ремонт доріг стримують комісії міськради?

Несприятливі погодні умови внесли корективи у терміни виконання  ремонтів міських доріг. Роботи наразі не проводяться. Щоб настеляти новий асфальт, шляховики чекають припинення дощів. А депутатські комісії міськради ніяк не можуть узгодити перелік вулиць, які ремонтуватимуть за кошти бюджету розвитку.
Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. За його словами, капремонт дорожнього покриття наразі вдалося завершити лише на шести об’єктах.


Перехрестя вулиць Сахарова-Коновальця та Коновальця-Національної гвардії-Слави Стецько перебувають в роботі. Капремонт частини вулиці Гординського вирішили перенести на кінець серпня, бо «Водоекотехпром» там має відремонтувати свої мережі.
На виконання капремонтів окремих частин вулиць Галицької, Деповської, Івана-Павла ІІ та перехрестя вулиць Вовчинецької-Івасюка ще триває тендер, в якому вже зголосились взяти участь п’ять спеціалізованих організацій. Розкриття тендерних пропозицій відбудеться 27 липня. А на реконструкцію перехрестя вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної з влаштуванням додаткових смуг руху і перенесенням опор тролейбусних ліній контактної мережі розробляється робоча документація.
Водночас В.Ковальчук зауважив, що наразі ще не визначені об’єкти капремонтів доріг, які фінансуватимуться з бюджету розвитку, бо нема погоджень двох профільних комісій міськради – з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку та бюджетної комісії. «Ми подали свої пропозиції, але у кожної з цих комісій є своє бачення, які дороги треба ремонтувати, і вони не співпадають. Остаточного погодження ще нема», –  наголосив В.Ковальчук.
Такий підхід комісій міськради до вирішення цього питання обурив міського голову. «Я поговорю з головами комісій, бо це ненормальна ситуація, – заявив В.Анушкевичус. –  Якщо ще трохи з цим потягнемо, то вже й тендеру проводити не треба, бо коли тоді ремонтувати дороги?».
Майже аналогічна ситуація з поточними ремонтами доріг. За словами начальника дорожнього ремонтно-есплуатаційного управління Володимира Юсипіва, наразі відремонтовані вулиці Незалежності, Лепкого, Бандери, Зорія, Петлюри, Довга, Мазепи, частина вул. Коновальця. На цих об’єктах фактично освоєно два мільйони гривень із 3 млн. 900 тис., передбачених на виконання всіх робіт з поточного ремонту доріг. Все ще тривають роботи на вулиці Тисменицькій та Вовчинецькій. По їх завершенні (з чим комунальники за сприятливої погоди обіцяють впоратися за півтора тижні), ремонтуватимуть вулиці Юності, Стуса, Симоненка.
Міський голова Віктор Анушкевичус закцентував увагу комунальників на необхідності ремонту проїжджої частини вулиці Кардинала Сліпого, а директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець попросив відремонтувати частину вулиці Тролейбусної поблизу тролейбусного депо, яка перебуває у вкрай незадовільному стані. «Поїдьте туди й подивіться, що там можна зробити і скільки це буде коштувати», – доручив В.Юсипіву міський голова.
Принагідно варто зауважити, що хоч (за твердженням депутатів міськради)  «система ремонту доріг змінилась», але підходи до виконання робіт залишились тими ж. На ділянках вулиць, де здійснюється ремонт, жодних тимчасових попереджуючих дорожніх знаків. Вирізані на проїжджій частині так звані ремонтні «дорожні карти» як колись, так і тепер не перекриваються новим асфальтом тижнями. Скажімо, на тій же вулиці Тисменицькій їх вирізали понад місяць тому, але й досі водії змушені їх об’їжджати як хто може. Навіть перетинаючи подвійну суцільну смугу…
Стах МІРЧУК
Переглядів: 941 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]