П`ятниця, 19.04.2024, 19:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 2 » МІСТО
13:19
МІСТО
Поні не винні
Попри зусилля міської влади ліквідувати прояви несанкціонованої підприємницької діяльності з прокату дитячих електро- і веломобілів в центральній частині міста, підприємці не поспішають покидати облюбованих місць.
Ще раз увагу правоохоронців, дозвільних та контролюючих структур до цієї проблеми привернув секретар міської ради Руслан Марцінків. «Вічевий майдан поволі перетворюється на торгово-розважальний. Там не тільки дитячі машинки і веломобілі здають на прокат, а й привели поні, на якому катають дітей, – розповів Р.Марцінків. – У неділю, коли ми проводили заходи до Дня героїв і на віче вже почали збиратися люди, підприємці не хотіли звідтіля йти і покинули Вічевий майдан лише після наших кількаразових наполегливих прохань».
Натомість, за словами заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковника міліції Андрія Прусака, ще минулого тижня співробітники міліції здійснили рейд, в результаті якого склали відповідний протокол, описали і вилучили майно. «Але підприємці продовжують вірити, що їм не потрібен спеціальний дозвіл на ведення своєї діяльності. Вони кажуть, що мають свідоцтва на підприємницьку діяльність, податкові документи і їхня діяльність не прив’язана до конкретного місця, – каже А.Прусак. – Зараз ці справи передані до суду, який їх має розглянути 1 червня і поставити в цьому питанні крапку».  
Левко КУТИНСЬКИЙ

Щоб на канікулах не було сумно
Впродовж літніх шкільних канікул так званим організованим відпочинком і оздоровленням міська влада планує охопити 50% школярів. Діти, які не поїдуть у табори чи села або з батьками на вітчизняні й зарубіжні курорти, теж не нудьгуватимуть. Різноманітний, цікавий та змістовний відпочинок їм організує міський Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання, – запевнила його директор Леся Зваричук.
За її словами, на літній період Центр дозвілля спільно з управлінням освіти запланував провести ряд заходів. Зокрема, вчора, у Міжнародний день захисту дітей, відбулося міське свято «Республіка дитинства». На наступну середу, 8 червня, запланований конкурс «Принцеса літа-2011».
Чимало відпочинково-розважальних заходів відбудеться в мікрорайонах міста. Серед них спортивні змагання «Літо – радісна пора», «Веселі старти», «В колі друзів», співочі конкурси «Караоке на майданчику», які дуже полюбилися дітям, та нові гумористичні – «Сміхопанорама».
У липні запланований велопробіг на 1100 кілометрів з Івано-Франківська до міста Нова Соль Республіки Польща, в якому можуть взяти участь школярі віком від 16 до 18 років. А завершиться канікулярний відпочинок школярів святом  «Останні акорди літа» у серпні.
Наш кор.          

Мовчазні радіоточки
Половина Івано-Франківська перебуває без послуг проводового радіомовлення
Як повідомив начальник центру телекомунікаційних послуг Івано-Франківської філії ВАТ «Укртелеком» Ярослав Болехівський, до цього спричинилися забудовники. Під час виконання робіт вони пошкодили лінії радіофікації на вулиці Бельведерській, 11, внаслідок чого радіоточки замовкли на чверті території міста, та магістральний фідер на вулиці Целевича, 6, що забезпечував радіомовлення в мікрорайоні Пасічна.
«Я доручив нашим службам терміново відновити мережі, але винних треба притягнути до відповідальності й зобов’язати відшкодувати завдані збитки, – наголосив Я.Болехівський. – Тим більше, що ці забудовники мали б бути відомі, а перший випадок пошкодження на вулиці Бельведерській стався взагалі поблизу міськвідділу міліції. Їм просто потрібно вийти й задокументувати цей факт».
Його позицію повністю підтримав й міський голова Віктор Анушкевичус, який одразу ж доручив керівництву управління архітектури та міськвідділу міліції достеменно з’ясувати всі обставини того, що сталося, і вирішити питання про притягнення винних у цьому до відповідальності.
Наш кор.

Місто заробляє на пиві

Від вуличних літніх торгових майданчиків міський бюджет вже поповнився на 109,5 тис. гривень.
Про це повідомив заступник начальника управління торгівлі міськвиконкому Іван Ляхович.
За його словами, міська комісія з організації літньої торгівлі провела вісім засідань, на яких розглянула документи щодо облаштування літніх торгових майданчиків від 65 суб’єктів господарювання. У семи випадках комісія рекомендувала міськвиконкому відмовити в наданні дозволів на літню торгівлю.
Наразі міськвиконком видав 39 дозволів і ще 24 заявки від підприємців розгляне на своєму черговому засіданні.
Наш кор.

Перевізники легалізують зарплати водіїв
На 30 тисяч гривень легалізували іванофранківські приватні перевізники зарплати своїм водіям, додатково уклавши з ними 32 трудові угоди.
Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Леся Заклинська. За її словами, дотримання трудових відносин та укладання угод з найманими працівниками департамент соцполітики загалом перевірив у 125-ти суб’єктів господарювання переважно у транспортній та готельно-ресторанній сферах обслуговування. За виявлення осіб, які працювали без укладених трудових угод, інспекція праці підприємцям видала 17 приписів та склала сім протоколів про усунення порушень у сфері трудових відносин.
А найближчим часом представники департаменту соцполітики перевірятимуть наявність трудових угод із працівниками літніх торгових майданчиків та, за пропозицією секретаря міськради Руслана Марцінківа, підрядних організацій, які виконують роботи за бюджетні кошти у сфері житлово-комунального господарства міста.
Наш кор.

Посвяткуємо на славу
Відзначення 20-ї річниці Незалежності України в Івано-Франківську відбудеться на належному, високому рівні, – запевнив міський голова Віктор Анушкевичус.
Готувати і впорядковувати місто до цієї дати будуть в основному комунальники, а проведення святкових урочистостей забезпечуватиме управління культури. До нього долучиться й управління освіти та науки. Саме за його пропозицією 27 серпня, у день народження великого Каменяра і патрона обласного центру Івана Франка, відбудеться свято вулиці його імені.
Тож на затишну вулицю в центрі міста, яка носить ім’я Івана Франка, попереду очікує ще комплекс робіт з благоустрою, який здійснюватимуть управління житлово-комунального господарства, дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління, «Міськсвітло» та «Зелене господарство».
Хвалимир ВЛАДІВ

Самі собі викопали яму…
«Жодних преференцій щодо видачі дозволів на планові розкопки жодним забудовникам, якої б вони партійної приналежності не були і які б посади не займали, не буде», – заявив міський голова Віктор Анушкевичус.
Мера обурило те, що на проїжджій частині торік капітально відремонтованої вулиці Новгородської розкопали новий асфальт. Як з’ясувалося зі слів заступника міського голови з питань ЖКГ Миколи Саєвича, це планова розкопка з перенесення теплотраси, замовником якої є одна з відомих в місті будівельних фірм.
«А де вони були торік, коли ми ремонтували Новгородську? Що, цього не можна було тоді зробити? – допитувався міський голова у свого заступника. – Ви голова відповідної комісії і я звертаю на це вашу увагу. Бо буває так, що ми ремонтуємо якусь дорогу, а потім прибігає забудовник і каже, що йому потрібно там копати. Так не повинно бути».
Хвалимир ВЛАДІВ


Переглядів: 1096 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]