Вівторок, 23.04.2024, 20:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Михайло Вишиванюк продовжує «прорубувати вікно в Європу» через Румунію
10:33
Михайло Вишиванюк продовжує «прорубувати вікно в Європу» через Румунію
За рік-два Івано-Франківщина мала б повернутися на рівень співпраці з Румунією зразка 2006 року. Таке сподівання висловив голова ОДА Михайло Вишиванюк під час зустрічі з делегацією Марамуреського повіту в понеділок. Зокрема, знову буде порушуватися питання про прикордонний перехід між цими регіонами.
Румунську делегацію з півтора десятка чиновників, бізнесменів та журналістів на чолі з головою повітової ради Марамурешу Мірче Маном зустрічали голова ОДА Михайло Вишиванюк, голова облради Ігор Олійник та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
Вітаючи румунських гостей, губернатор Прикарпаття висловив сподівання, що зустріч стане новим поштовхом у добросусідських стосунках наших регіонів, в їхній економічній та гуманітарній співпраці. При цьому керівник області відзначив, що з 2006 по 2009 р. експорт прикарпатських товарів до Румунії впав у 10 разів – зі 108,8 до 11,5 млн. доларів, і висловив намір за рік-два повернутися на рівень співпраці 2006 року.
Для здійснення «нового поштовху» М.Вишиванюк запропонував три речі. Відкрити представництва Івано-Франківщини в Бая-Маре і Марамурешу в Івано-Франківську та через них реагувати на ті виклики, які виникають. Запровадити тісну співпрацю між торгово-промисловими палатами цих регіонів, під егідою яких проводити зустрічі бізнесменів. Повернутися до ідеї понад п’ятирічної давності щодо спільного прикордонного переходу між нашими територіями.
Голова Івано-Франківської ОДА пообіцяв порушити це питання перед українським МЗС, а голова повітової ради Марамурешу – підготувати всі документи, які потрібні для цього.    
Зустріч, що мала проходити в конференц-залі облради, відбулася в кабінеті голови ОДА, оскільки він очікував «дуже важливого» дзвінка з Києва. Очевидно, настільки важливого, що коли під час розмови задзеленчав телефон, Михайло Васильович прожогом кинувся до нього, забувши вибачитися перед гостями.
Щоправда, в кінці зустрічі пан Вишиванюк пояснив присутнім: «У нас зараз ситуація така, що треба до телефону не ходити, а бігати». Напівжарт прикарпатського губернатора, що пояснював його певну схвильованість, був сприйнятий з розумінням. Голова Марамуреської повітової ради дипломатично сказав, що він теж має досвід, коли по телефону треба говорити стоячи.
На фоні такого порозуміння сторони домовилися оновити і конкретизувати угоду про міжрегіональну співпрацю, створити з обох боків робочі групи, які б втілювали в життя задекларовані наміри та здійснювали контроль за виконанням запланованого.  М. Вишиванюк повідомив, що один з його заступників буде відповідальний за цю роботу. М.Ман пообіцяв особисто займатися цими стосунками.
Тарас Ткачук
Переглядів: 1016 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]