Четвер, 28.03.2024, 19:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 17 » Мер відповів КРУ
10:37
Мер відповів КРУ
У вівторок міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус провів прес-конференцію, на якій, серед іншого, прокоментував результати планової перевірки використання бюджетних коштів, котрі оприлюднив заступник начальника КРУ в Івано-Франківській області Віталій Федорів.

Передовсім міський голова нагадав відоме прислів’я, що не помиляється лише той, хто нічого не робить. «Коли по всіх розпорядниках коштів є сотні мільйонів гривень, то десь можуть бути й помилки, — визнав Віктор Андрюсович. — Але вони не є свідомі, бо тоді б порушувались кримінальні справи».
Що стосується начебто «безпідставних» пільг на 1,6 мільйона гривень, мер зазначив, що «органи місцевого самоврядування мають право надавати пільги. І ми скористалися цим правом для надання пільг комунальним підприємствам, товариствам глухих і сліпих. І тут про якісь втрати для  бюджету говорити не коректно». Те ж саме міський голова вважає й у випадку надання права пільгової оренди приміщень: «В такій оренді у нас перебуває приблизно 30 тисяч квадратних метрів. Але там нема жодного суб’єкта підприємницької діяльності. В основному це громадські організації, бюджетні установи чи комунальні підприємства», — наголосив пан Анушкевичус.
Недонадходження до бюджету від продажу земель та майна міський голова пояснив фінансово-економічною кризою: «Підприємства і підприємці, які подавали заявки на викуп землі чи майна, у час фінансово-економічної кризи не отримали доступу до кредитів, і тому не змогли їх викупити». Депутатський фонд на виконання звернень виборців, на переконання мера, теж потрібен. «Гроші депутатського фонду йдуть на вирішення конкретних проблем і на допомогу конкретним мешканцям міста. Депутати їх направляють у ту ж бюджетну сферу, в освіту, медицину, культуру, комунальним підприємствам».
Насамкінець Віктор Анушкевичус повідомив, що за результатами перевірки використання бюджетних коштів та виявлених порушень ряд керівників позбулися премій та отримали догани і зазначив, що зараз розробляються заходи, щоб усунути порушення і все, як висловився Віктор Андрюсович,  «привести у відповідність».
Левко Кутинський
Переглядів: 955 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]