П`ятниця, 29.03.2024, 08:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Медицина після смерті
10:15
Медицина після смерті
Василь АРТИМ,
депутат обласної ради,
фракція «Батьківщина»


Цю фразу я почув від свого старшого товариша, лікаря із більш як 50-річним стажем, котрий все життя працював на керівних посадах у галузі охорони здоров’я, «дохтора», як його приязно називають вдячні пацієнти,  Євгена Васильовича. Цей сивочолий чоловік, як і тисячі інших, всерйоз стурбований станом  справ у медичній галузі.  А взятися за «невдячну тему» спонукали мене кілька фактів.
Не так давно на колегії ОДА Михайло Вишиванюк повідав своє одкровення. Аби губернатора не залікували в обласній лікарні, йому довелося звідти «втікати драпака». Виявляється, що у такому поважному медзакладі не змогли встановити діагноз очільникові Прикарпаття. Щодня піднімалася температура тіла, а лікарі натомість запропонували губернатору поставити свічку або натерти його оцтом. Покращення стану здоров'я шанованого мною М. Вишиванюка відбулося, слава Богу, тоді, коли голова ОДА звернувся до закордонних лікарів.
Після непереконливих пояснень начальника обласного управління охорони здоров’я Л.Малофія, Михайло Васильович запропонував звільнити його із займаної посади.  Особистий випадок з головою ОДА, здавалося б, мав би «реанімувати» прикарпатську медицину. Втім…
А ось і зовсім свіжий приклад в тему, аналогічний з тим, що трапився із  М.Вишиванюком. Не так давно, позаминулої неділі, із різкими болями, які не давали можливості самотужки піднятися з ліжка, автора цих рядків забрала «швидка» у міську клінічну лікарню №1, що на вул. Матейка. Болі не проходили, але ні лікарі «швидкої», ні у приймальному відділенні медики навіть не обезболили. Після майже чотиригодинного «бадання» мене положили в ізолятор хірургічного відділення. Довгий список ліків на руки – і рятуйся. Благо, що то неділя й рідні були зі мною з грошима, звісно. Так пройшло три доби. Аж у  вівторок до палати навідалися заввідділом і чомусь із головним лікарем Тарасом Василиком. Подумалося, нарешті почнеться належне лікування, встановлять діагноз. Домашні бігали по аптеках у пошуках ліків, а медики протягом третього дня мого перебування у лікарні  з гострими болями до палати більше не показувалися. Зате у середу зранку санітарка прийшла перестелити ліжка – моє й сусіда, котрого днями прооперували. Виселили в іншу палату, де було лише одне вільне ліжко. Звичайно, я поступився ним прооперованому сусідові по палаті, а сам, вичекавши у коридорі деякий час, подався додому.
Слава Богу, що не залікували. Напевно, такий клієнт, як я, не підійшов лікарям першої міської лікарні. Щоправда, знайомі натякали шукати відповідний підхід до лікаря. Але, як не прикро, я й досі не знаю, хто був моїм лікуючим лікарем.
… Не так давно у вічність відійшла чудова  людина, справжній лікар від Бога, депутат обласної ради Ліда Іванівна Дмитрів, яка завідувала хірургією у Центральній міській лікарні. Великі неприємності мали хворі чи їхні родичі, які купували й приносили ліки у відділення чи вимагали цього її підлеглі-медики. У той час у відділенні світлої пам'яті Ліди Іванівни працював і нинішній головний лікар першої міськлікарні Т.П.Василик…
Переглядів: 1534 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 іван  
0
дуже схоже що депутат обласної ради захотів пропіаритись на хвилі Вишиванюка, але нехай знає як бідний народ виживає за прийняті ними ж закони, а то привикли що їм усе ,а на бідний народ і ніхто уваги не звертає

4 лазар  
0
По-перше, скільки багато непотрібної "водички", а суть то одна - депутата алкоголіка перевели з одномісної в загальну палату до "слуг народу" які його вибирали в депутати. Хазяїн з слугами - не може бути в одних покоях.
По-друге, крім того, що п'яний депутат дає інтерв'ю на обласному телебаченні (див. архів обл. телебачення за 2007-2008р), то він ще в такому самому стані поступає в лікарню в неділю вечором і не пам'яає що в понеділок зранку кожен тиждень проходить обхід трьох професорів, двох доцентів, зав. відділу, всіх лікарів хіругічного відділу і 5 груп студентів, що звичайно було і цього разу про що є свідчення в історії хвороби. Ну але як кажуть в народі:"Горілка з пам'яттю не дружить"
По-третє, може би замість власних амбіцій, як депутат покращили забезпечення коштами хворих, а то приходиться, як святий лазар молитися Богу, коли грошей нема аби зцілитися...

3 вася  
0
цікаво, що люди, які зовсім не тямлять в медицині, публікують в засобах масової інформації алгоритм дій лікаря.Хто вам сказав, що при "гострих болях в животі" слід проводити знеболення до встановлення діагнозу?По-друге,це пахнеполітичною "заказухою".по-третє, пити менше треба, шановний депутате.

2 Хамовитий лыкар  
0
Дешевий піар, п. депутате! Скажіть, що Ви зробили для того, щоб у лікарні були ДЕРЖАВНІ гроші на лікування хворих і таких г....в, як Ви? Соромно, ой як соромно!!!

1 Сергій  
0
бідося-депутат. а чим Ви, шановний допомогли своєю напруженою титанічною працею "слуги народу" щоби інші не бігали за ліками у апатеку із власними грошима. Шо, може записали в конституцію та кричите на кожному розі що медицина безкоштовна???

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]