Четвер, 28.03.2024, 22:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 31 » Люди звертаються з надією
11:54
Люди звертаються з надією
Роман Харук, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»

Минуло вже чотири місяці, як мене обрали депутатом міської ради по мажоритарному виборчому округу №3 (мікрорайон Пасічна). Роботи  непочатий край. Як-не-як округ налічує майже шість тисяч виборців. Це як декілька великих сіл, в яких є сільський голова і депутати сільських рад. Тепер, маючи вже безпосередньо свого депутата, люди звертаються з насущними проблемами. Аналізуючи  всі звернення, слід відзначити, що найбільш наболілі – надання населенню житлово-комунальних послуг. А ще питання встановлення та облаштування дитячих майданчиків, облаштування пішохідних переходів, земельні питання. Небайдужі виборці і до дозвілля, відсутності в Пасічній будинку культури, адже мікрорайон великий, а свого центру дозвілля і відпочинку, на жаль,  немає. Звертаються люди і з проблемою поганих  доріг, транспортного сполучення і пасажирських перевезень (особливо у вечірній час). Жителі вулиць  Хіміків, Тролейбусної, члени  ЖБК-16 переймаються тим, що кожного року через сильні дощі, затоплюються вулиці, будинки та гаражі.
За відповідний період до мене звернулося понад 100 людей  (75 – на офіційному прийомі). Із них з питаннями надання послуг:
ЖЄО -  21, «Теплокомуненерго» – 12, «Водоекотехпром» – 3, земельні питання – 5, питання  щодо стану доріг та роботи пасажирського транспорту – 4, оформлення субсидій – 2, інші питання  - 28.
Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»  депутат міської ради є представником інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу. Саме представник інтересів, а не керівник міста, ЖЕКу чи іншого комунального підприємства виконавчої гілки влади. Виконавча влада – це міський голова, котрий як керівник має право підпису на всіх документах, в т.ч. кадрових і фінансових. І саме міський голова несе  відповідальність  за належне, якісне виконання тих питань, які ставлять виборці виконавчій гілці влади (через  своїх уповноважених представників – депутатів від громади). Якщо депутат незадоволений  результатами роботи розгляду своїх звернень до органів виконавчої влади, то він, у межах своїх повноважень, висловлює свою думку. Як це було у випадку з керівником  КП «Водоекотехпром» Р. Шестопаловим, роботу якого  сесія міської ради визнала незадовільною. 
Деколи  мої виборці при зустрічах на вулиці чи в крамниці жартують: як став депутатом, то кудись пропав. Та ні, то величезна купа звернень громади змушує значну частину як робочого, так і позаробочого часу (іноді і до дванадцятої години ночі) працювати над зверненнями, переглядаючи масу законів. Ніколи не думав, що стільки часу забиратиме депутатська робота. Але  сам знав, на що йду, адже люди довіряють і надіються на того, за кого голосували на виборах.
Переглядів: 1021 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]