П`ятниця, 19.04.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Люди навчаться економити самі в себе
17:28
Люди навчаться економити самі в себе
Івано-Франківськ долучився до системи подолання кризи. Напередодні Великодніх свят 45 мешканців міста отримали дисконтні картки на знижки товарів і послуг у закладах міста. До переліку закладів проекту «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи» увійшли як продуктові, господарські магазини, аптеки, а також заклади соціального та культурного призначення. Кожен підприємець надав певні знижки, котрі діятимуть аж до кінця
2012 року.


Так, для прикладу, власник дисконтної картки (а ним може бути будь-хто із членів сім’ї) в кінотеатрі «Люм’єр» зможе переглянути кіносеанс всього за 10 гривень. Обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки запропонував знижку 33 відсотки. Загалом, за словами керівника проекту Лесі Аронець, станом на початок квітня було зареєстровано 88 підприємців міста, котрі надаватимуть знижки за дисконтною карткою. Обсяг знижок коливається від 3 до 50 відсотків у різних закладах. Зрештою, це дозволить за рік зекономити 1200-1400 гривень сімейного бюджету.
«Сьогодні, на жаль, і в нашому місті є багато таких людей, котрі ледве виживають на свою мізерну заробітну плату, пенсію. Серед таких людей є і багато дітей з неповних сімей. У школах Івано-Франківська навчається понад 140 дітей-сиріт. Всі ці люди найбільше відчувають матеріальні проблеми. Саме такі люди в першу чергу отримують дисконтні картки», – наголосив заступник міського голови Михайло Верес.
Ще перед початком вручення 45 дисконтних карток довелося почути діалог двох пенсіонерок із цього приводу.
– Моя сусідка не хотіла брати ту картку, бо казала, що не хоче, аби її сусіди бачили, що вона «ніщая», – зауважила пенсіонерка, котра сиділа попереду.
– Подумаєш, а хіба ми йдемо до них на обід чи вечерю? – відповідає інша.
– Просто нам зі знижками будуть давати те, що вже треба викидати на смітники, – недовірливо продовжила перша жінка.
Івано-Франківськ став вже третім містом, у котрому реалізовано програму дисконтних карток для соціально незахищених верств населення. Проте для людей і такі можливості не завжди сприйнятливі. «Аж на три відсотки вони дають знижки», – бідкалися бабусі. Організатори зазначили, що вони не можуть завдати шкоди підприємцям. А тому кожен надав такі знижки, які він зміг. Уже з вересня планується розширити до сотні список організацій та установ, котрі надаватимуть знижки за цією програмою.
Карточки діятимуть у Чернівцях, Ужгороді, Дніпропетровську та Рівному. А ті заклади, котрі надають знижки, на видному місці повинні розмістити наліпки про те, які знижки діють у тому чи іншому закладі.
Хтось ставиться до цих карток як до «подачок зверху», а комусь вони справді вкрай потрібні., бо тільки таким чином він зможе заощадити кошти та використати їх розумно і за призначенням.
Нагадаємо, що проект «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи» розпочав свою роботу ще із січня. Його ініціаторами виступили молодіжний громадський центр «Еталон» у партнерстві з міськвиконкомом за підтримки Консорціуму «Фонду розвитку Карпатського Єврорегіону» та антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».
Володимир БОДАК
Переглядів: 792 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]