Вівторок, 23.04.2024, 07:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » КУР’ЄР ФУТБОЛУ
10:55
КУР’ЄР ФУТБОЛУ
Футбол і голуби
Пішов з життя Юрій Шулятицький


Минулої п’ятниці на 71-му році пішов з життя Юрій  Йосипович Шулятицький, представник однієї з найвідоміших футбольних династій краю, хороша людина та справжній професіонал своєї справи.
Юрій Шулятицький з’явився на світ у важкий воєнний час, в серпні 1942-го. Разом з молодшим братом Тарасом (1945 р.н.) змалку ганяв м’яч на розташованому неподалік їх оселі стадіоні «Локомотив» (нині «Гірка»). З часом обоє стали гравцями основного складу «залізничників».


Юрій Йосипович тривалий час був капітаном команди, граючим тренером, далі – просто тренером і директором стадіону. Під його керівництвом «залізничники» на початку 1980-х досягли найбільших успіхів – двічі стали чемпіонами області і увійшли до числа кращих аматорських клубів України (1982 р.).
А от Тарас, якого товариші називали гірчанським Пеле, ще в юнацькому віці перейшов до івано-франківського «Спартака». В 1965-му його рекрутували до війська, і він продовжив виступи у львівському СКА. Коли ж наставника команди Сергія Шапошников перевели до московського ЦСКА, то він прихопив з собою і кількох львів’ян. Дебютуючи у вищій лізі союзного чемпіонату, молодший з Шулятицьких одразу став кращим бомбардиром команди! Тарас виступав за олімпійську збірну СРСР. Після чотирьох років, проведених у Москві (ЦСКА і «Динамо»), наш земляк повернувся в Україну. Зокрема, допоміг івано-франківському «Спартаку» дебютувати в 1 лізі чемпіонату СРСР. По завершенні кар’єри працював з аматорськими командами у Львові, де й помер у 2000 році.
Натомість Юрій Шулятицький з середини 1980-х перейшов у професійний футбол. Перебував на різних посадах у «Прикарпатті», в т.ч. головним тренером (перейняв важелі управління командою після відставки Івана Краснецького в дебютному сезоні у вищій лізі, 1992 р.), очолював надвірнянський «Бескид», стрийську «Скалу», луцьку «Волинь», франківські «Чорногору» та «Спартак»…
Футбольну династію Шулятицьких продовжили сини Юрія і Тараса – Юрій та Андрій. Обоє виступали за львівські «Карпати» і «Прикарпаття», інші клуби… Андрій Шулятицький й нині пов’язаний з футболом і очолює дитячо-юнацький футбольний клуб «Ніка» Івано-Франківськ.     
Окрім футболу, Юрій Йосипович Шулятицький проніс через все життя ще одне захоплення – любов до голубів, що передалася йому від батька. Тож після поховання колишнього спортовця над кладовищем здійнялася зграйка цих чудових птахів.

Івано-Франківська обласна федерація футболу глибоко сумує з приводу смерті прикарпатського футболіста та тренера, заступника голови, члена виконавчого комітету федерації
Юрія Йосиповича  Шулятицького
і висловшлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.
Переглядів: 676 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]