Субота, 20.04.2024, 08:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20 » КУР’ЄР ФУТБОЛУ
11:33
КУР’ЄР ФУТБОЛУ
Аматори завершили сезон
Боротьбу за нагороди вели майже чотири сотні колективів


Футбольний сезон 2012 року на Івано-Франківщині завершився лише з настанням зими. Крапку було поставлено  2  грудня, коли у Галичі відбувся фінальний матч розіграшу кубка чемпіонів міст і районів області. Передували йому затяті баталії у регіональних змаганнях. Їх учасниками стали майже чотири сотні колективів. Впродовж сезону вони провели понад 10 000 матчів!
У 2002-му в списку регіональних турнірів з’явився новачок – відкритий чемпіонат міста Калуша, на старт якого вийшли сім команд. Вдруге проводили власну першість в обласному центрі. Визначають найсильнішого і команди Болехівської міськради. Та згодом вони за традицією стартують в чемпіонаті і першості Долинщини, до складу якої входили до 1993 року.


Найчисельнішим загоном вкотре виступила Рогатинщина. У трьох лігах рогатинці заявили 43 колективи! 36 команд змагалося на Городенківщині. По 35 – на Калущині та у Галицькому районі. Та кількість, як відомо, не завжди переходить у якість. Свідченням цього є виступи чемпіона Косівщини – «Кременя» з Пістиня. Тамтешній чемпіонат один з найменш чисельних (цього року він зріс до 13 команд), що, втім, не завадило його представникам успішно виступати в обласному кубку чемпіонів. Косівчани вже тричі діставалися фіналу. Правда, жодного разу не перемогли. Що цікаво, вони щоразу поступалися чемпіонам Тисмениччини.
Тричі змагалися у фіналі чемпіонського кубка і представники Снятинщини. Точніше, представник – видинівський «Прут». Видинівці – єдині, хто зумів двічі перемогти у змаганнях. Не дивно, що команда домінує у своєму регіоні. Цьогоріч «Прут» виграв чемпіонське звання вп’яте поспіль!
Чотири поспіль перемоги в активі вже згадуваного «Кременя». Третій рік без перерви стають чемпіонами ФК «Тужилів» (Калущина) і «Чайка» з Вільхівці (Городенківщина). Зберегти за собою чемпіонське звання вдалося також франківському «Удару-Громадському форуму» і павлівському «Соколу».
Зауважимо, в році, що збігає, було зіграно одразу три «золотих матчі» – у Тисменицькому, Галицькому і Рожнятівському районах. В п’яти регіонах чемпіони поклали медалі до кубка. А «Краснополю» з Солотвина (Богородчанщина) вдалося виграти ще й суперкубок (в решті регіонів, де зафіксовано «золоті дублі», «суперфінал» не проводився).
До речі, «Краснопіль» єдиний серед чемпіонів пройшов регіональну першість без жодної поразки (14 турів). Найчастіше серед переможців програвав «Арсенал» з Тисменичан (Надвірнянський район) – п’ять разів. Найбільшої переваги над «срібним» призером досяг  чемпіон Рогатинщин – ФК «Юнашків» (12 очок). На 11 балів відірвався від найближчого переслідувача «Кремінь» Пістинь, на десять – ФК «Тужилів».
Найбільше голів забив чемпіон Городенківщини – «Чайка» з Вільхівців – 120 голів у 28 матчах. Така висока результативність для тамтешнього чемпіонату не є дивиною – надто помітна різниця між лідерами та аутсайдерами. «Чайка» також здобула найбільше перемог – 25 у 28-ми зустрічах. Вона ж виявилася найбліьш безкомпромісною – жодної нічиєї.
Три команди провели без нічиїх по 26 матчів – ФК «Перегінськ» і Брошнів з Рожнятівщини і чемпіон Снятинщини – «Прут» Видинів. Водночас найбільш миролюбною була команда Нижньої Липиці (Рогатинщина), котра звела до нічиєї 10 з 22-х матчів.
Найкращу гру в обороні демонстрував «Метеор» з Жукотина – всього 9 пропущених м’ячів у 26 матчах. Зазначимо, в першому колі суперники лише одного разу змусили жукотинців розпочати з центра поля. Єдиної поразки в турнірі «Метеор» зазнав за два тури до фінішу (!) на полі свого головного конкурента – «Колоса» з Турки.  Разом з нею вислизнуло й лідерство…
Найчастіше доводилося міняти сітки на воротах уболівальникам тишківського «Вихора» (Городенківський район), котрий пропустив 115 м’ячів та ФК «Верхній Струтин» (Рожнятівщина) – 123! Серед бомбардирів найвищого результату досяг Андрій Бибик з ямницького «Вихора» (34 голи).

Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 687 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]