Четвер, 28.03.2024, 13:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 5 » КУР’ЄР ФУТБОЛУ
10:30
КУР’ЄР ФУТБОЛУ
Без огляду на авторитети

Призери попереднього сезону розпочали новий турнір з поразок

Минулої неділі стартував довгоочікуваний чемпіонат області. Перші матчі сезону були приправлені прохолодою і поривами дощу зі снігом. Відзначимо невдалі виступи призерів попереднього сезону. Стартувавши в рідних стінах, вони зуміли виграти лише один матч на трьох.


«Карпати» К – «Битків» – 3:1 (Кавінський, 29, Крохмалюк, 34, Щеглюк, 37 – Бенюк, 49). Попередження: Климус (К). Вилучення: Логажевський, 64 (2 ж.к.). Арбітр – Дмитрук. 2 000 глядачів. «Карпати»: Раковіца (Тріщук, 88), Огаль, Скибінський, Р.Гаврилюк, Климус (Бужак, 71), Кавінський, Блажко, Пислар (Михайлів, 57), Крохмалюк (Лящовський, 65), М.Ткачук, Щеглюк (Червінський, 83). Юнаки – 0:0.
Чемпіон області розпочав сезон з перемоги, обігравши новачка турніру – ФК «Битків». Битківчани в останню хвилю замінили надвірнянський «Бескид», хоча ще посеред минулого тижня повідомлялося, що клуби утворять єдиний колектив… В «основі» коломиян вийшло чотири новачки (три буковинські легіонери і Щеглюк), двом з яких вдалося відзначитися голами. Цікавий факт: вперше за три роки виступів в «Карпатах» був замінений голкіпер команди Василь Раковіца.
«Придністов’я» – «Кроно-Карпати» – 1:2 (Войтків, 89 – Покачайло, 2, Белей, 55-п.). Попередження: Єжижанський, Синишин (П). Арбітр – Лаврів. 300 глядачів. «Придністров’я»: Ткаченко, Войтків, Красій, Шифир, Р.Олійник (Сем’янчук, 80), Сікач (Качан, 75), Синишин, Семенчук, Єжижанський (Волок, 64), Вікарюк, Павлюк. «Кроно-Карпати»: Атаманчук, Перепічка, З.Волошинович, Мельниченко (Пліщук, 90), Адамюк, В.Качур, Покачайло (Пихней, 90), Попів (Джус, 87), Головінський, Белей, Христонько (Р.Волошинович, 80). Юнаки – 1:7.
«Кроно-Карпати» завершили чемпіонат-2011 серією з 11-ти матчів без поразок, під час якої розійшлися миром тільки з коломийськими «Карпатами» і «Тепловиком». Стовідсотково зберігши склад, команда не втратила жаги до перемог. За рівного перебігу гри брошнівці у Тлумачі здолали срібних призерів попереднього сезону – «Придністров’я». Досягти успіху гостям неабияк допоміг швидкий гол, вже на 2-й хвилині матчу…
«Тепловик» – «Гуцульщина» – 0:1 (Сивка, 35). Попередження: Дорош, Плехтяк – Гамаль, Подолюк, Сивка. Арбітр – Маланюк. 400 глядачів. «Тепловик»: Вислобіцький, Шпирка, Плехтяк, С.Українець, Калитка, Дорош, Слободян, Дзюбінський, Д.Гуменяк, Гундяк (Кудляк, 71), Нестерук. Юнаки – 3:0.
Поступився у рідних стінах і «бронзовий» призер чемпіонату-2011 – «Тепловик». Зберігши назву, клуб однак змінює свій статус, перетворюючись на муніципальну команду. У стартовому матчі франківці поступилися новачкам з Косова. Порівняно з торішнім складом в «основі» «Гуцульщини» залишилося лише три гравці. Інші місця посіли «легіонери» з Тернопільщини та сусідньої Буковини. Заради справедливості відзначимо, що переможний м’яч гості провели з офсайду. До такої думки дійшли фахівці після перегляду відеозапису гри…
«Сокіл» – «Карпати» Я – 0:10 (Чопик, 4, 29, Веприк, 18-п., 37, 49-п., Олійник, 51, 54, 86, Конкольняк, 68, Свірідов, 78). Попередження: Т.Качур, Соколовський, Продан, Моголівський – Ольшанецький. Вилучення: Соколовський, 49 (С). Арбітр – Салаш. 200 глядачів. «Карпати»: Плетеницький (Гавадзюк, 75), Канюк (Ольшанецький, 75), Срібний, Вовчак (А.Олійник, 46), Конкольняк, Чопик, Веретко, Веприк (Р.Борисевич, 64), Луцик (Т.Овчар, 60), Маковійчук (Гаврилишин, 46), Р.Ципердюк (Свірідов, 64). Юнаки – 3:1.
Повернулися! Яремчанські «Карпати» у стартовому матчі сезону легко здолали «соколів» з приміського Угринова. Одразу за тим переможені спішно стали заявляти нових гравців. Цієї неділі новачків перевірять у ділі інші «Карпати», з Коломиї. Зауважимо, що востаннє двозначний рахунок в чемпіонаті зустрічався в червні минулого року. Тоді тлумацьке «Придністров’я» у рідних стінах відвантажило десять «сухих» голів… тому ж таки «Соколу»!
«Снятин» – «Пробій» – 0:0. Попередження: Імангулов, Рихло, Никифорук (С). Арбітр – Луцький. 300 глядачів. «Пробій»: Синчишен, Буртник, В.Гультай, Білик, Бойків, Роже Тібо, Шпільчак, В.Шевчук, Паращій, Вийчук, Фірсов (Уграк, 65). Юнаки – 0:0.
Як очікується, городенківський «Пробій» цього року складе конкуренцію у боротьбі за нагороди. В основному складі команди вийшло одразу вісім екс-гравців «Ясполя» і лише троє тих, хто виступав за городенківців торік (Буртник, Білик і Шевчук). Зі стартовим суперникам «пробоївцям», однак, не пощастило. Обіграти «Снятин» на його полі не так просто. До того ж, дербі… Відзначимо повернення у покутську команду відомого місцевого вихованця Василя Тофана.
«Прут» – «Газовик» – 0:3 (Вірстюк, 1, О.Микуляк, 46, 90+1). Попередження: А.Павлюк, Гаврон, Зупник – Вірстюк, І.Клебан. Арбітр – Заровецький. 200 глядачів. «Газовик»: Макогон, І.Клебан (Загірняк, 78), Тащук, В.Барчук, Мельничук, Вірстюк, Герин (Близнюков, 85), Р.Руснак, Павлів, О.Микуляк, Чабан (Сисак, 46). Юнаки – 0:0.
На стадіоні у Надвірній богородчанці прогнозовано обіграли «Прут» з Делятина. Дублем відзначився новоспечений граючий тренер команди Олександр Микуляк. Цікаво, те що гостям вдалося провести голи на перших хвилинах обох таймів! Надалі «Прут» планує приймати суперників у Яремче.
«Яспіль» – «Нафтовик» – 1:0 (В.Українець, 80-п.). Попередження: Савка – Р.Гошовський, Романишин, Мазур, Лаврінок. Вилучений: Мазур, 82. Арбітр – Синишин. 200 глядачів. Юнаки – 0:2. «Яспіль» виграв у «Нафтовика» вп’яте у п’яти матчах (загальна різниця голів – 11:1). Що й казати, незручний суперник… «Калуш» – «Галичина-Вапно» – 0:0. Попередження: Я.Микуляк – Малендевич, Щепанський, Вікуловський. Арбітр – Паньків. 700 глядачів. Юнаки – 1:1. Перший матч чемпіонату в Калуші після півторарічної перерви завершився без голів…
Найближчими днями на нас очікують одразу два тури чемпіонату. Унеділю, 8 квітня, зустрінуться: «Сокіл» – «Карпати» К, «Битків» – «Яспіль», «Снятин» – «Нафтовик», «Пробій» – «Калуш», «Галичина-Вапно» – «Прут», «Газовик» – «Тепловик», «Гуцульщина» – «Придністров’я», «Карпати» Я – «Кроно-Карпати». В середу, 11 квітня, зійдуться: «Кроно-Карпати» – «Гуцульщина», «Придністров’я» – «Газовик», «Тепловик» – «Галичина-Вапно», «Прут» – «Пробій», «Калуш» – «Нафтовик», «Снятин» – «Битків», «Яспіль» – «Сокіл», «Карпати» К – «Карпати» Я. Центральними будуть матчі за участі яремчанців – з брошнівцями і коломиянами.


Старт відкладено
За попередніми планами обласної федерації, 8 квітня мали розпочатися змагання у другій обласній лізі. Однак, зважаючи на її невкомплектованість, початок першості перенесли на два тижні.
Наразі ІФФФ має підтвердження про участь у змаганнях від дев’яти команд – ФК «Сваричів», болехівських і кутських «Карпат», тисменицького «Хутровика», «Славії» з Отинії, «Дністра-Рітаса» з Побережжя, ФК «Обертин», а також новачків з Тлумача і Верховини. Цими днями вирішується доля колективів з П’ядиків і Рогатина.
У будь-якому разі перші офіційні матчі команди другого дивізіону проведуть 19 квітня у розіграші кубка області.
Продовжується робота зі створення третьої, т. зв. сільської ліги, патронат над якою разом з обласною федерацією здійснюватиме обласна організація ФСТ «Колос». А цієї неділі відбудуться півфінали розіграшу Кубка чемпіонів міст і районів області.


Думка Фахівця
Степан Штень, президент і тренер «Нафтовика» Долина

Прокоментувати підсумки стартового туру ми попрохали ветерана тренерського цеху Прикарпаття Степана Штеня.
– Недільні матчі завершилися цілком прогнозовано, – вважає Степан Йосипович. – Відзначу успіх «Кроно-Карпат», які, на мою думку, є головним претендентом у боротьбі за звання чемпіона області. Ця команда й минулого сезону демонструвала хорошу гру, а нині в її діях з’явилася солідність. А от у визнаних фаворитів – «Карпат» з Коломиї та Яремче, гадаю, будуть проблеми. Коломияни через велику кількість легіонерів не зможуть досягти бажаної зіграності, хоча індивідуально їх гравці переважають опонентів. Пропустивши сезон, не одразу знайдуть себе яремчанці – на адаптацію, мабуть, піде ціле коло. Кажуть, що непогані команди з’явилися у Городенці та Богородчанах, та я в них не вірю.
Щодо «Нафтовика», то ми не стали ні сильнішими, ні слабшими. Сподівалися на повернення Локатиря, але він в останній момент віддав перевагу «Прикарпаттю». У будь-якому разі очки без бою віддавати не станемо. Зараз маємо проблему з стадіоном, який закрили для експлуатації. Тож матч 2-го туру також зіграємо у гостях.
У Ясенові-Пільному ми повинні були перемагати, але, не реалізувавши власні моменти, пропустили гол з пенальті. Тема суддівства буде актуальною впродовж усього сезону. Суддівський корпус омолодився. Від них вимагають йти у руслі вимог УЄФА та ФІФА. Проте аматорський футбол потребує іншого підходу. «Перемикатися» арбітри поки що не навчилися…


ГРАВЕЦЬ
Андрій ОЛІЙНИК, «Карпати» Яремче

За підсумками кожного ігрового тижня ми відзначатимемо футболіста однієї з команд. У такий спосіб будемо знайомитись з гравцями, котрі визначають ігрове обличчя нашого чемпіонату. Розпочнемо з Андрія Олійника. Вийшовши на заміну у матчі з «Соколом», він відзначився одразу трьома голами (хет-трик також на рахунку Олега Веприка, який наступного дня відсвяткував 28-й день народження).
Олійник – вихованець коломийського футболу. У місцевому «Покутті-КІПУ» він розпочав свою ігрову кар’єру. Далі в його біографії була «Дельта» з Гвіздця, в складі якої Андрій двічі став чемпіоном області (2004-05 рр.). Третю золоту медаль Олійник міг отримати у 2010-му, якби посеред сезону не залишив «Карпати» з Печеніжина. Та навіть провівши в їх складі півсезону, він став кращим бомбардиром клубу. Саме чемпіонат-2010 виявився найрезультативнішим для нього – 20 голів. Загалом на його рахунку 89 голів в обласному чемпіонаті (без урахування сезону-2002).
В ігровій кар’єрі Олійника були й професійні клуби («Ураган», «Нафтовик» Д, «Спартак», «Прикарпаття»). В сезоні-2010/11 Олійник у складі «Карпат» з Яремче став кращим бомбардиром Кубка України, забивши в трьох матчах шість голів.

Андрій Олійник
в чемпіонаті області
Рік Команда І-Г
2003 «Покуття-КІПУ» 25-10
2004 «Дельта» 12-5
2005 «Дельта» 25-15
2006 «Дельта» 10-5
2007 «Кадоган-Дельта» 10-10
2008 «Княгинин» 14-2
«Кадоган-Дельта» 10-2
2009 «Дельта» 29-14
2010 «Карпати» П 15-11
«Карпати» Я 12-9
2011 «Дельта» 6-3

Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК




Переглядів: 785 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]