П`ятниця, 29.03.2024, 16:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » КУР’ЄР ФУТБОЛУ
14:39
КУР’ЄР ФУТБОЛУ
Свято без футболу?
У рік свого 350-річчя обласний центр ризикує залишитися без улюбленої гри


Здається, ще зовсім недавно Івано-Франківськ мав три професійні команди. Столицю Прикарпаття на всеукраїнській арені презентували «Спартак», «Факел», «Чорногора». А ще був «Спартак-2», котрий базувався у Калуші… Сьогодні від того розмаїття залишилися лише спогади. Єдиний представник обласного центру у ПФЛ дихає на ладан, втрачаючи очки як на футбольному полі, так і поза ним.  

Нещодавне рішення Професіональної футбольної ліги про зняття з «Прикарпаття» очок через невиконання контрактних зобов’язань перед колишніми гравцями розвіяло останні сумніви щодо поточних перспектив команди. Три списані очки – це тільки початок. Сусіди з Тернополя, приміром, за ігнорування рішень дисциплінарного комітету вже позбулися дев’яти залікових пунктів. Відтак франківці мають всі шанси опуститися нижче.
Що відбувається у «Прикарпатті», достеменно ніхто не знає. Міська влада пише листи інвестору, а той відмовчується. Не дочекалися його й депутати міської ради, які планували розглянути «футбольне питання»  минулого четверга. Серед депутатського корпусу вже лунають голоси про розірвання інвестиційної угоди, яку готували цілий рік. Та більшість наразі до такого кроку не готова.
З іншого боку, інвестиція – це вкладення капіталу з метою його подальшого збільшення. В нашому випадку доведеться вкладати, вкладати і ще раз вкладати. У стадіон, команду, інфраструктуру... Скажімо, навіщо поруч зі стадіоном 12-поверховий готель? Невже містові бракує ліжко-місць? Проектом передбачено також басейн, футбольний манеж, кегельбан, фітнесзал… На чому має примножувати свої статки ПФК «Прикарпаття», незрозуміло.
Давайте краще збудуємо поруч зі стадіоном критий спорткомплекс, – запронував один з депутатів у сесійній залі. Може й справді, варто переглянути проект, датований ще 2006 роком? А футбольному клубові просто знайти надійного спонсора. Яким свого часу був «Лукор». Жодних угод тоді, між іншим, не існувало. Але команда грала і розвивала власну інфраструктуру…
Івано-Франківськ втрачає своїх повпредів не тільки на професійній арені, але й серед аматорів. До фінішу чемпіонату Івано-Франківщини-2011 дістався лише «Тепловик». Однак і з ним ситуація є не до кінця зрозумілою…
Франківський футбол потребує перезавантаження.
Переглядів: 730 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]