П`ятниця, 19.04.2024, 14:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 28 » КУР’ЄР ФУТБОЛУ
11:07
КУР’ЄР ФУТБОЛУ
Про танці і сцену

Дивно, але навіть після старту ФК «Прикарпаття» в новій футбольній першості навколо клубу й далі зберігається інформаційний вакуум. І тільки найбільш посвячені у «таємниці мадридського двору» знають, які пристрасті нуртують нині всередині структури. Наприкінці минулого тижня вони стали на заваді передачі прав на участь в змаганнях до новоутворенного ПФК «Прикарпаття» і мало не поховали ідею зібрати під його дахом вихованців місцевого футболу.

Заявковий лист на участь у змаганнях іванофранківці подали останніми, в той час коли інші вже готувалися виходити на поле. Добре, що стартовий суперник прикарпатців – стрийська «Скала» з власної ініціативи вирішила змістити гру з суботи на неділю. Заявляли гравців ще під егідою старого ФК, хоча рука нового господаря вже помітна. На гру франківці вийшли у жовто-чорній формі з написом «Буковель».
В заявковому листі «Прикарпаття» виявилося сім гравців з числа тих, які завершували минулий чемпіонат, і майже десяток тих, хто виступав під прапорами франківців у попередні роки. Оскільки команда розпочала підготовку до змагань лише за п’ять діб до стартового поєдинку (!?), межею наших сподівань у Стрию могла бути хіба що нічия. Не судилося. На другий тайм сил забракло...
Як повідомлялося раніше, команду готує Сергій Турянський. Проте у нього наразі немає тренерської ліцензії, яка дозволяє працювати з професійними колективами. Відтак в усіх офіційних документах тренером вказано Петра Кушлика, віце-президента клубу, в якого є потрібний корінець. Прикарпатці й далі працюють у Вістовій, готуючись до гри 2-го туру з «Реалом-Фарм» з Южного Одеської області, яка відбудеться у суботу.
Втім, клуб, зітканий з суцільних протиріч, навряд чи здатен працювати ефективно. Залишається сподіватися, що пристрасті вгамуються,  коли інвестор стовідсотково увійде у права. До речі, завтра виповнюється рівно рік відтоді, як сесія міськради прийняла принципове рішення про створення ПФК «Прикарпаття» зі «Скорзонерою» на чолі. Та навіть найбільші песимісти не сподівалися, що прихід нових власників настільки затягнеться.
Днями свою думку щодо процесу висловив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. В інтерв’ю агенції новин «Фіртка» він зауважив: «Я думаю, що там проблема не в інвесторі. Ми ледве знайшли інвестора, який погодився на те, щоб вкласти такі великі кошти. Але там затягнувся процесс оформлення стосунків Івано-Франківської міської ради з інвестором… Тут повинна бути чітка співпраця. Власник ФК каже: я вкладаю 160 мільйонів в добудову стадіону, витрачаю величезні кошти на утримання команди, то вибачайте – «замовляє музику» той, хто платить гроші, а не той, хто має сцену… Думаю, що коли новий власник футбольного клубу реально вступить в свої права, то за деякий час ситуація в клубі покращиться».
Отже, чекаємо...
«Кур’єр футболу» підготував Володимир Горощак
Переглядів: 901 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]