П`ятниця, 19.04.2024, 11:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 28 » КУЛЬТУРА
09:35
КУЛЬТУРА

Музейні «літні етюди»
В суботу у Музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться чергова акція «Ніч у музеї». Щоправда, організатори трохи змінили формат заходу. Акцію «Літні етюди в Музеї мистецтв Прикарпаття» проводять із метою популяризації музею серед населення краю, а також збирають кошти для реставрації творів мистецтва, котрі перебувають у фондах.
«Ми хочемо проводити схожі акції щороку, адже зазвичай наш музей відкритий з 10 до 17 години. А тому мешканці міста дуже рідко відвідують наш заклад, переважно нашими гостями є туристи або студенти мистецьких навчальних закладів, – каже куратор проекту Михайло Тимчук. – Ми прагнемо популяризувати ту експозицію, котра сьогодні виставлена у нашому залі, та зацікавити пересічних краян мистецтвом».
У програмі мистецького вечора передбачена лотерея. Для участі у ній кожен охочий може придбати спеціальний квиток за 50 гривень і отримати шанс стати власником картини. Усі роботи надали десять прикарпатських художників. Куратор проекту Михайло Тимчук переконує, що представлені роботи рівноцінні між собою. Серед лотерейних лотів є також і картина Михайла Тимчука. Художник зізнався, що її реальна вартість перевищує дві з половиною тисячі гривень.
«Ми не проводили якогось спеціального відбору творів, автори самі запропонували на власний розсуд ту чи іншу картину, тому я називаю їх волонтерськими творами мистецтва, – зауважує Михайло Тимчук. – Мистецтво – це не те, що модне зараз, це те, що було завжди».
У рамках «Літніх етюдів» передбачена й музично-літературна частина. Яремчанська дитяча школа мистецтв представить драматичний етюд Лесі Українки «На полі крові» та концерт камерної музики.
«Суспільні процеси дають можливість наново прочитати твори українських класиків, а особливо драми Лесі Українки. У драматичному етюді ми покажемо важливі питання для суспільства – питання зради, довіри і взагалі людського буття», – каже викладач школи мистецтв Ігор Прокопюк.
«Літні етюди в Музеї мистецтв Прикарпаття» розпочнуться о 20 годині.
Мар’ян ПАСТУЩИН

 

Переглядів: 819 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]