П`ятниця, 19.04.2024, 13:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 24 » КУЛЬТУРА
10:28
КУЛЬТУРА

Українська мова – праматір алфавітних мов світу
Якщо взяти в руки підручник англійської мови для учнів Великої Британії, то навіть не відкриваючи його, англійський учень бачить, що мова його батьківщини прийшла з берегів Дніпра, іншими словами, з Північного Надчорномор’я.  Це видно по малюнку на обкладинці, де на карті Європи стрілками показано, що мови народів континенту прийшли з України.
Всі науковці знають, що українська мова входить до так званої групи індо-європейських мов, яка налічує більше 600 мов різних народів світу. Але деякі не погоджуються з тим, що всі ці мови пішли від санскриту та прадавньої української мови. Та й назву цій групі мов придумали наші опоненти, щоб з певних причин не признавати прямо, що це сім’я українських мов.
В основі української лежить алфавіт, який налічує 32 букви, тобто 32 знаки, за допомогою яких передається вся інформація про навколишній світ. Порівняйте з іншими мовами, в основі яких лежать  тисячі, а то й десятки тисяч ієрогліфів, і ми зрозуміємо, що наша мова – універсальна, досконала. Вона пристосована до мовного апарату українців. Не всі народи добре вимовляють літеру Р і деякі інші літери.
Але чому 32 знаки-символи?  На недавній науковій конференції  «Дослідження давніх писемних знахідок української мови»  я висловив припущення, що це число, як і самий алфавіт, не випадкове. Знання мови і алфавіт дані нам зверху, від Творця. Число 32 – це 2 в п’ятому степені. Чому за основу взято число 2?  Двійкова система числення – найбільш досконала система. На цій системі побудовані комп’ютери, цифрова музика, цифрова фотографія, цифрове телебачення і багато іншого. Все різноманіття навколишнього світу передається всього двома символами – нуль і одиниця. Менше символів вже бути не може – це вершина досконалості. Цифра  5 – теж сакральне число. Подивіться скільки пальців на руках і  ногах  у людей, та не тільки у людей. Звичайно, ми ще достеменно не знаємо, яка роль цієї цифри у Всесвіті, але з часом розкриємо і цю загадку.
Алфавіт пристосований до нашого українського мовного апарату. В українській мові немає букв, які не читаються. Немає звуків, які би передавалися двома або трьома буквами.
Сама побудова, структура алфавіту відповідає активній, можна сказати, мілітарній суті українців, борців, воїнів. Декілька тисяч років ніхто не міг подолати нас. Навіть  Олександр Македонський, перський цар Дарій чи Римська імперія. Наші предки – трипільці, скіфи, сармати, анти, русичі, козаки – були найкращими воїнами на континенті, озброєні до зубів, легко долали всіх ворогів, які зазіхали на нашу землю.
Алфавіт починається з гострої букви А, що означає «атака». В самому слові ця буква повторюється тричі. Закінчується алфавіт так само буквою А, але йотованою, тобто Я. Посередині алфавіту буква О, що означає «оборона». Так само три букви О в цьому слові.
За кілька тисячоліть алфавіти інших народів частково мінялися, вилучалися букви, які важко вимовляти, деякі букви в різних частинах слова не читалися, або одні і ті ж букви в різних випадках означають різні звуки, мінялася конфігурація букв  і таке інше. Так, наприклад,  буква Ї відсутня в багатьох народів, а збереглася  в мові жителів Єгипту коптів-християн, які теж походять від українського кореня.
Але основа залишалася. На основі вищенаведеного та багато інших наукових фактів можна стверджувати, що всі мови планети, які мають алфавіт близько 32 букв, походять від прадавньої української мови.
Василь Кричун

Переглядів: 665 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]