П`ятниця, 29.03.2024, 16:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 19 » КУЛЬТУРА
09:48
КУЛЬТУРА

Який парад без танка?
В Івано-Франківську вже вдев’яте відбувся парад візочків. Традиційно у ньому змагаються декілька молодих креативних сімей. Щодо видумки конкурсантів параду, то тут усі учасники щороку дивують своїми ідеями. Саме заради щастя своїх малюків батьки бодай раз на рік стараються створити справжню казку для дітей.
На парад завітали візочки у вигляді будиночка, українка із кількаметровою косою, бджілка у маку, приїхала і «Бджілка Соля» у власному вулику. Проте справжнього фурору наробила поява важкої артилерії, прихильність публіки здобув візочок-танк.
«Ми зупинилися саме на такій ідеї, бо це зараз дуже актуальна тема для України. Ми прагнули таким чином підтримати нашу армію, а з іншого боку – показати нашим ворогам і тим, хто не вірить в Україну, що у нас підростає молоде, національно свідоме покоління, котре буде захищати інтереси своєї батьківщини», – зауважує учасниця конкурсу Марія Хакімова. Разом із чоловіком Артуром вони зробили свого шестимісячного синочка Андрійка танкістом. Малюк з цікавістю поглядав на здивовані обличчя перехожих, а тим часом його батько ділився досвідом творення військової техніки.
«Ідею втілили у життя буквально за декілька годин. Для цього пригодилися пінопласт, картонні коробки і ручка від лопати», – зізнається Артур. Батьки жартують, що їхній танк стріляє рідко, але впевнено і небезпечно.
Кажуть, що вирішили брати участь у параді візочків, поки ще син катається на такому виді транспорту, бо, як запевнив батько, через два роки для їхнього сина візочок вже буде неактуальним транспортним засобом.
Інші, не менш яскраві, витвори батьківської уяви також привертали увагу гостей свята. Півторарічна «Бджілка Соля» слухняно сиділа у своєму «вулику» і охоче позувала на камери. Цей конкурсний візочок став творінням усієї сім’ї.
«Саму ідею створення вулика подала наша бабуся, я придумувала дизайн, а тато втілював усе придумане в життя. Наш тато – майстер на всі руки – він гарно розмальовує, клеїть, має навики конструктора. Вулик виготовили за три дні: одного дня робили конструкцію, а два наступні – розмальовували», – ділиться секретами родинної творчої фантазії Мар’яна Малафій.
Мар’ян ПАСТУЩИН.

 

Переглядів: 536 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]