Четвер, 28.03.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 28 » КУЛЬТУРА
11:42
КУЛЬТУРА
Мистецтво для туристів
Вперше в Україні туристичним маршрутом спробували об’єднати майстрів народної творчості та представників туристичного бізнесу


За час своєї діяльності виставковий «Бастіон» такого напливу творчості ще не бачив. Протягом декількох годин свої витвори демонстрували народні умільці з різних куточків Прикарпаття. Тут було все – обрядові короваї, вишиванки, писанки, ґердани, намисто, кераміка, різьблення, ткацтво, картини. Усього годі й перелічити. Проте в єдиному ансамблі усі ці витвори становлять єдину карту туристичного маршруту «Мистецька палітра Прикарпаття».

«Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» покликаний залучити наших народних майстрів, котрі займаються народною творчістю та народними промислами, декоративним мистецтвом, виготовляють автентичні роботи,  до туристичних потоків, які сьогодні є в Івано-Франківській області», – каже начальник відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Наталія Гасюк.
Це пілотний проект, у рамках якого митці проведенням майстер-класів мають унікальну можливість переконати представників туристичних фірм, що пропагувати їхнє мистецтво варто, і саме завдяки такому виду корисно-пізнавального відпочинку туристи зможуть скласти повну картину про перебування у нашому краї. Попри зайнятість своїм видом творчості той чи інший митець готовий розповідати про народне мистецтво та традиції.
«Ми взяли той маршрут, котрий на сьогодні вже є знаний серед туристів: Івано-Франківськ – Коломия – Косів – Верховина – Яремче – Надвірнянський район – Богородчанський район – Івано-Франківськ. Цей маршрут доповнили майстрами народного мистецтва. У кожному місці можна знайти щось для себе, для душі», – продовжує пані Наталія.
Майстер-класи від народних умільців такі ж різноманітні та різнобарвні, як і їхні витвори. Фахівці переконують, що саме на Прикарпатті можна віднайти чи не найбільшу кількість промислів. «Все, що тільки можна придумати, все в нашій області є. Мені здається, що у жодній іншій області України немає стільки багато талановитих майстрів», – зауважує начальник відділу туризму.
Виставка за підсумками річної роботи тривала протягом декількох годин. За словами організаторів, вона покликана збільшувати туристичні потоки та духовно збагачувати перебування туристів на території Івано-Франківської області.
Майстри готові до співпраці із туристичними фірмами. А давні поціновувачі прикарпатських туристичних маршрутів прагнуть побачити щось нове. Тому, звичайно, окрім звичного туристичного маршруту, у них буде можливість познайомитися і поспілкуватися із народними умільцями.
Долучатися до проекту ніколи не пізно, кажуть у відділі туризму, а тому пропонують представникам інших регіонів ставати учасниками туристичних маршрутів. Серед представлених напрямків творчості є заслужені майстри, котрі відкрили у себе вдома майстерні, кімнати ремесел, а також до проекту долучилися молоді, незнані майстри, котрі нещодавно тільки закінчили мистецькі вузи.
Працівники відділу туризму та Регіонального туристично-інформаційного центру пишаються виконаною роботою, бо впевнені, що це додасть позитивного іміджу нашому краю. Схожих аналогів тут не пригадують, а тому сподіваються, що таке відбувається вперше в Україні.
Володимир БОДАК
Переглядів: 618 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]