Середа, 24.04.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » КУЛЬТУРА
19:16
КУЛЬТУРА

Оркестр солістів в Івано-Франківську

23 лютого до нашого міста завітає відомий київський оркестр «Крещендо»

Цей молодий, але вже знаний в Україні колектив вперше приїжджає до нашого міста, тож ми вирішили познайомити з ним наших читачів і запросили до розмови керівника та засновника оркестру Святослава Кондратьєва.


– Пане Святославе, про що найперше ви хотіли б розказати нашим землякам, що, на вашу думку, є характерним для вашого колективу?
– Напевно, найбільш цікавим є той факт, що ми недержавний колектив, а отже всіх нас насамперед об’єднує не трудова книжка, а велике бажання займатись улюбленою справою. Другим, не менш важливим фактом є те, що я намагаюсь зробити цей проект, а оркестр «Крещендо» – один із моїх улюблених проектів, успішним з комерційної точки зору. За три роки активної концертної діяльності оркестр завоював чимало прихильників як серед колег з професійного середовища, так і з боку широкої публіки. 2012 рік приніс нам визнання від корифеїв української музичної культури –Станковича, Баженова, Басалаєвої. Саме вони були в журі ІІІ Міжнародного конкурсу ім. Д. Бортнянського, на якому ми здобули першу премію. Цього року на нас вже чекають сольні концерти в Москві, маємо запрошення від Щецинської філармонії та ще декількох вітчизняних концертних залів. Так рухаємось постійно вперед…
– Яку музику грає ваш оркестр?
– У нас не буває двох однакових концертів. Не розумію колективи, які возять роками один і той самий репертуар. У нас оновлення програми відбувається від концерту до концерту, кожен з наших артистів – соліст і має бажання і амбіції показувати свої вміння і майстерність на публіці. Тим більше, що репертуарні можливості нашого оркестру необмежені, ми граємо музику Моцарта і треки з фільмів Квентіна Тарантіно, арії Россіні і хіти Vaya Con Dios. І єдиний наш критерій у відборі – музика не повинна бути нудною!
– Що ви привезете до Івано-Франківська?
– Це, напевно, найбільша проблема, що постає переді мною як керівником оркестру – проблема вибору. За час нашої діяльності я написав понад 120 аранжувань. Всі вони представлені різними жанрами: тут і джаз, і романтична музика, оперета та рокові композиції, віртуозні народні імпровізації та українські ліричні пісні. І кожного разу, складаючи програму, я розумію, що концерт не гумовий, а так хочеться показати якнайбільше! Одного разу на фестивалі в Польщі організатори попросили мене, щоб наш виступ не перевищував однієї години, мовляв, місцева публіка звикла саме до такої тривалості концертів. Яке ж було їх здивування, коли після годинної програми зал оплесками не відпускав нас зі сцени, і ми грали ще одну годину на «біс»!
– Пане Святославе, бажаємо вам та артистам вашого оркестру вдалого концерту і приємних вражень від нашого міста.
– Щиро дякую та запрошую до нас на концерт, який відбудеться 23 лютого о 18.30 в Івано-Франківській обласній філармонії.
Дмитро ГУСАК

Переглядів: 987 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]