Четвер, 28.03.2024, 22:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » КУЛЬТУРА
19:12
КУЛЬТУРА

Духовні традиції – в одній збірці

Наукова бібліотека Івано-Франківського національного медичного університету поповнилася новими книжками відомого прикарпатського дослідника старовини, культурно-громадського діяча, краєзнавця, педагога, письменника Василя Романюка. Автор подарував книгозбірні одразу два свої останні видання – тритомник «Богові і Україні» та перший том «Місто між двома Бистрицями».


«Тритомник «Богові і Україні» містить відомості про вірування українців від найдавніших часів і до сьогодні. Я подаю нові дослідження, котрі ще ніколи не були опубліковані. Всі матеріали підтверджуються копіями документів чи ілюстраціями, – розповідає автор. – Працюючи над тритомником, я намагався подати не просто нове бачення історичного минулого, але й реальне. Тому мені доводилось чимало поритися в архівних документах, а також спогадах старожилів».
До речі, як стверджує Василь Романюк, його доробком зацікавилися навіть науковці зі столиці, зокрема, що стосується місця поховання гетьмана Івана Виговського. Як зізнається сам автор, саме йому вдалося першому віднайти місце, на котрому восени минулого року встановили пам’ятник гетьману.
Тепер Василь Романюк продовжує працювати над тритомником «Місто між двома Бистрицями». Він зізнається, що робота надзвичайно кропітка, а тому вимагає багато часу.
«Хоч наша бібліотека і спеціалізована і більшість книг становить література медичного спрямування, але ми раді і таким виданням, адже така література виховує студентську молодь. Наші читачі зможуть дізнатися більше про місто, адже у нас є чимало іноземних студентів», – каже директор бібліотеки Мирослава Татарин.
Аналогічні комплекти книжок отримають найближчим часом 17 книгозбірень навчальних закладів міста.
Володимир БОДАК

Переглядів: 809 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]