П`ятниця, 29.03.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » КУЛЬТУРА
22:55
КУЛЬТУРА

І знову ці жінки…

З початку нового року Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка отримав нового штатного режисера. Ним став молодий і перспективний та не менш талановитий режисер Орест Пастух. Франківські театрали вже знають його за постановкою «Тітоньки Чарлі». Цього разу знову прем’єра від Пастуха – «Фатальні жінки Бальзамінова» за п’єсою О. Островського.


І директор театру, і сам режисер кажуть, що спочатку побоювалися робити постановку за класичним російським твором, бо не відали, якою може бути реакція публіки. «Театр має право настільки урізноманітнювати жанрову класику, що знову ж таки має право звертатися і до російської класики. Відколи я прийшов на роботу у театр, відтоді говорили, що у театрі може не піти російська класика. Думаю, що ця вистава сподобається нашим глядачам, а вони побачать себе у тих кумедних ситуаціях та перипетіях, у які потрапляють герої п’єси», – каже директор облмуздрамтеатру Ростислав Держипільський.
Події у виставі відбуваються у Москві в XIX столітті, коли головний герой стає на дорогу боротьби за виживання під сонцем. Всі спроби головного героя одружитися з багатою жінкою стають для нього фатальними. Режисер переконаний, що глядачам буде над чим посміятися і подумати. «При виборі постановки я не керувався самим автором, а обирав тему та ідею, які мені здалися на сьогоднішній день найбільш актуальними. У реальному житті я мав нагоду побачити реальних прототипів цього твору», – зауважує Орест Пастух. Режисер також вдався до експерименту, показавши у п’єсі акторів у незвичних для них амплуа.
Сатирична комедія, яку режисер вміло завуалював під жанром фантазії міщанських буднів, має трагікомедійний фінал. Головного героя переслідують дві найбільші зваби для чоловіків – жінки і гроші.
Мар’ян ПАСТУЩИН

Переглядів: 753 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]