П`ятниця, 19.04.2024, 17:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » КРИМІНАЛ
14:42
КРИМІНАЛ
7 обрізів, 2 карабіни
В результаті проведення цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» упродовж лише першого тижня грудня працівники прикарпатської міліції задокументували 65 фактів протиправного обігу вогнепальної, холодної, саморобної та іншої зброї, яку зберігали громадяни без передбаченого законом дозволу, повідомили в СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області. 
За наслідками операції порушено 24 кримінальних справи. Крім того, 69 громадян притягуються до адміністративної відповідальності за порушення умов та правил зберігання зареєстрованої зброї, самовільне втручання у конструкцію невогнепальної зброї.
З-поміж арсеналу небезпечної зброї, яка перебувала у громадян незаконно, вилучено 7 обрізів мисливських рушниць, 2 нарізні карабіни, 2 саморобні пістолети, а в садибі 47-річного мешканця Коломийського району міліціонери виявили ручну гранату Ф-1.
У Надвірнянському районі працівники міліції затримали 23-річного громадянина в лісовому масиві, коли отримали повідомлення про те, що там вештається невідомий і стріляє. У молодого чоловіка вилучено обріз мисливської рушниці, затриманий притягується до кримінальної відповідальності.
Аналогічну зброю із вкороченим стволом вилучено у 26-річного мешканця Городенківського району. Нарізну зброю, що придатна для стрільби малокаліберними набоями, зберігав удома на горищі й 25-річний мешканець Рогатинського району. Натомість міліціонери Верховинського райвідділу міліції на місцевому ринку затримали чоловіка, котрий намагався продати набої. Під час обшуку з його господарства вилучено 85 патронів до вогнестрільної зброї.

Стережися пішохода

У більшості випадків, коли відбувається дорожньо-транспортна пригода з участю автомобіля і пішохода, ще до проведення ретельної перевірки чи розслідування стереотипно вважають винуватцем наїзду водія транспортного засобу. Нерідко це є хибним, оскільки, як засвідчують обставини, умови чи причини багатьох ДТП, водій потрапляє у прикру ситуацію через недисциплінованість, власне, пішохода. Поведінка останнього взагалі непередбачувана у випадках, коли той до того ж перебуває у нетверезому стані і рухається чи переходить проїжджу частину так, як йому заманеться.
До прикладу, як повідомили в СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, лише за одну добу на автошляхах Івано-Франківщини зареєстровано дві дорожньо-транспортні пригоди, пов’язані з наїздами автомобілів на непередбачуваних пішоходів.
Увечері в Бурштині раптово перед автомобілем опинився 53-річний місцевий житель. Уникнути зіткнення з людиною водієві «Жигулів» не вдалося. Як наслідок, потерпілий чоловік, який, як уже з’ясовано, перебував у стані алкогольного сп’яніння, доставлений у лікарню з тілесними ушкодженнями. Майже за аналогічних обставин сталася аварія на дорозі у Долинському районі. Під колеса іномарки потрапив 55-річний пішохід, який раптово опинився на проїжджій частині дороги. Прикметно, що потерпілий потрапив в оказію у день свого народження. Після інциденту водій автомобіля викликав на місце ДТП лікарів і міліцію.
Державтоінспекція області звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечної поведінки на дорозі, не перебігати проїжджу частину в ситуації, коли ви не впевнені в тому, що це буде безпечно. Будьте обачними і розважливими, адже у багатьох випадках неправильна поведінка саме пішохода призводить до виникнення аварійних ситуацій, а нерідко й до трагедії.
Переглядів: 837 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]