П`ятниця, 29.03.2024, 13:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 17 » КОРОТКО
13:27
КОРОТКО
Батареї просять тепла, а тепловики – грошей
Після вручення рахунків за опаленя кількість скарг мешканців на холодні батерії збільшилась.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами,  до служби надійшло 39 скарг на відсутність опалення та 27 скарг на ненормативну температуру в помешканнях. «Мешканці вимагають гарячих батарей», – підсумувала Т.Клочко.
«Сезон ми почали нормально, а зараз виникають проблеми, – коментує ситуацію в.о. директора «Теплокомуненерго» Руслан Гайда. – Кожен день десь щось виходить з ладу. Ми постійно в процесі ремонтів». Водночас він повідомив, що на виробництво тепла підприємство використало газу на 10 мільйонів гривень, споживачам виставило рахунків за опалення на 12,5 млн., а вони за надані послуги заплатили лише 2 млн. 500 тис. грн.
Такий стан справ з розрахунками за опалення може призвести до того, що Івано-Франківську зменшать ліміти на газ, – попереджає заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Саєвич. «На селекторній нараді нас попередили, що ліміти на газ видаватимуть за рівнем розрахунків. Тому я прошу мешканців міста своєчасно і в повному обсязі розраховуватись за послуги теплопостачання», – закликав споживачів М.Саєвич.

До першого снігу готові
З 12 листопада в дорожньому ремонтно-експлуатаційному управлінні організоване цілодобове чергування бригад на випадок снігопадів.
Про це повідомив начальник ДРЕУ Володимир Юсипів. За його словами, до боротьби зі снігом готова 21 одиниця спецтехніки управління. А при потребі свою техніку надаватимуть інші комунальні підприємства та будівельні організації.
«За нормативами нам необхідно 17 піскорозкидачів, а маємо лише чотири. Техніці понад 20 років. Тому буде важко. Будуть незручності для водіїв, але до них слід ставитися з розумінням», – зазначив В.Юсипів. «Наступного року ми намагатимемося передбачити кошти на закупівлю нової техніки, бо в ДАІ є багато зауважень, що кількість техніки не відповідає нормативам», – вкотре пообіцяв керівникові ДРЕУ заступник міського голови Микола Саєвич. 
Наразі, за словами В.Юсипіва, ДРЕУ заготовило 126 тонн піщано-соляної суміші. «На перший місяць зими ми повністю забезпечені, а потім протиожеледні матеріали докуповуватимемо в міру необхідності», – заявив керівник ДРЕУ. І додав, що в першу чергу шляховики розчищатимуть і  посипатимуть підйоми та спуски, перехрестя на магістральних й об’їзних автошляхах і вулиці, якими пролягають маршрути громадського транспорту.

Боргують за роботу
За виконані роботи з вибіркового капремонту доріг та міжбудинкових проїздів управління капітального будівництва боргує підрядникам загалом 765 тисяч гривень.
Про це повідомив начальник міського УКБ Володимир Ковальчук. За його словами, наразі завершуються ремонти частини вулиці Тролейбусної та кількох дворових територій на вулицях Пасічній та Хоткевича. Більше ремонтів цьогоріч не проводитимуть. Натомість розпочнуть підготовчі роботи з розширення перехрестя вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної і за сприятливих погодних умов не лише замінять комунікації та опори тролейбусної мережі, але й вириють дорожнє корито під правий з’їзд з вулиці Пасічної на вул. Галицьку.
А у планах комунальників, за словами першого заступника директора галузевого департаменту Василя Білика, завершення ремонту вулиці Вірменської та окремих дворових територій на вулицях Слов’янській, Сахарова, Надвірнянській, Довгій, Довженка, Мазепи та Хоткевича.
Наш кор.
Переглядів: 889 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Степан  
0
Шкода, що така сильна інерція в мисленні та прийнятті рішень влади нашої. Як ясний день видно, що існуюче централізоване теплопостачання збиткове незалежно від його технічного стану.
Міфічні Гігакалорії, відсутність рециркуляції води, підігрів атмосфери та замлі, численні розриття "євротротуарів", "євродоріг" та прибудинкової території і, як наслідок спалювання газу в повітря - шлях до дикого ідіотичного самоїдства. Це явище можна прирівняти до запланованого теракту, тільки розтягнутого в часі.
Все направлено проти ГОЛОВНОГО - споживача, тобто народу свого (бидла). Ми маємо право отримувати нормальні послуги, а не по графіку! Гаряча вода - 75 град.! І цілодобово, хоча б так як у Білорусі. Опалення не з початком сезону, а при відповідній температурі!
А так, газ спалюється, а вода з крану після зливу сотнями літрів - ледь тепленька, або й зовсім холодна (у мене)... І сміх, і гріх...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]