Четвер, 25.04.2024, 19:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Король помер?
14:46
Король помер?
6 червня центральна рада Професіональної футбольної ліги України ухвалила рішення про виключення з своїх лав бурштинського «Енергетика» та івано-франківського «Прикарпаття». Таким чином у сезоні 2012-13 рр. Івано-Франківщина не буде представлена у змаганнях під егідою ПФЛ.
Бурштинці, як відомо, достроково припинили виступи у змаганнях, зіславшись на важке матеріальне становище. Відтак рішенням дисциплінарного комітету ПФЛ  «Енергетик» виключили з 1 ліги, де клуб виступав впродовж семи сезонів. За таких обставин він навіть теоретично не міг претендувати на місце в 2 лізі.
«Прикарпаття» сезон завершило, проте так і не розрахувалося з боргами – минулими і поточними. За це команду покарали черговим позбавленням турнірних очок. Втім, підставою для виключення з ПФЛ стало інше – франківці не отримали атестат на виступи у наступному сезоні. За повідомленням ЗМІ, «Прикарпаття»… взагалі не подавало до ФФУ необхідних документів.
І «Енергетик», і «Прикарпаття» останнім часом потерпали від безгрошів’я. Нові власники, що з’явилися в обох клубів, фактично відмовилися від їх фінансування. Щодо бурштинського клубу навіть з’явився коментар одного з менеджерів компанії-спонсора (ДТЕК):
«Керівництво ФК «Енергетик» звернулося до ДТЕК із проханням про фінансову допомогу у розмірі 8,759 млн. грн. на один тільки 2012 рік. При тому, що весь бюджет міста Бурштин становить 9,3 млн грн, а бюджет розвитку міста – лише 604 тис грн. У кошторисі утримання ФК «Енергетик» також, наприклад, передбачається, що місячна заробітна платня 38 футболістів становить по 5 тисяч грн. Зважаючи на те, що середній рівень зарплат у Бурштині є набагато нижчим, компанія вважає виділення багатомільйонних бюджетів футбольному клубу і недоречним, і безвідповідальним. Ми знаємо, що в місті є більш нагальні проблеми».
Справді, професійний футбол став занадто дорогою іграшкою. І коли на початку чи в кінці року на стіл котрогось з керівників лягає черговий бюджет з шістьма нулями, як мінімум, мимоволі виникає запитання, а чи вартує гра свічок? Чи вартують мільйонних вливань напівпорожні трибуни стадіону і надцяте місце в турнірній таблиці?
Керівництво «Прикарпаття» ще два роки тому «нарахувало» собі кошторис на 12 000 000 гривень. При цьому було заявлено, що це «середній» бюджет для клубу 1 ліги. Середній бюджет передбачає середні місця, чи не так?  Депутати міськради дружно його підтримали. Ще б пак, кошти мав викласти «інвестор». Однак той, як і у випадку з «Енергетиком», щось не дуже поспішає розставатися зі своїми кровними.
Нині мовиться про смерть професійного футболу в обласному центрі. Та чи могла називатися професійною команда, яка збиралася за лічені години до стартової гри і припиняла своє існування в день останнього матчу? За таким графіком живуть не профі, а учасники районних чемпіонатів…
Переглядів: 826 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]