Субота, 20.04.2024, 11:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » КООПЕРАЦІЯ Прикарпаття
22:18
КООПЕРАЦІЯ Прикарпаття

Вивчаємо податкове законодавство

Навчання фінансово-облікового персоналу кооперативних організацій і підприємств з питань застосування норм Податкового Кодексу України унеможливлює виникнення фінансових ризиків в їх діяльності.
У зв’язку з внесенням Верховною Радою України частих змін і доповнень до податкового законодавства фінансово-облікова служба апарату Івано-Франківської облспоживспілки, яку очолює заступник голови правління Юрій Петрович Керста, більше року тому ініціювала проведення щоквартальних семінарів-навчань для працівників бухгалтерської, фінансової і ревізійної служб системи.


З часу введення в дію нового Податкового Кодексу України було проведено 5 семінарів-навчань, останній з яких відбувся 4 квітня 2012 року в конференц-залі Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С.Граната.
Координатором навчальних процесів з питань податкового законодавства в системі облспоживспілки є Томин Марія Юріївна – головний спеціаліст облспоживспілки.
Організовуючи навчання, правління облспоживспілки звертається до Державної податкової служби в Івано-Франківській області щодо участі її представників у навчальному процесі з питань застосування і дотримання вимог податкового законодавства.
Зокрема з лекціями на семінарі-навчанні виступили Гавран Юрій Володимирович – начальник відділу адміністрування податку на прибуток підприємств, Гаркот Любов Богданівна – головний державний податковий ревізор-інспектор відділу місцевих, ресурсних (рентних) та неподаткових платежів, Королик Михайло Васильович – начальник відділу взаємодії з засобами масової інформації та громадськості ДПС в Івано-Франківській області.
Фахівці Державної податкової служби висвітлили порядок заповнення і подання квартальної податкової звітності, справляння місцевих і ресурсних платежів, зокрема правильності розрахунку екологічного податку, збору за спеціальне використання води, плати за землю та інших бюджетних платежів. Звернуто увагу присутніх платників податку на можливість отримання відповіді на свої запитання по телефону гарячої лінії ДПС України або на її сайті в рубриці «Єдина база податкових знань».
Детальну інформацію щодо застосування спрощеної системи оподаткування за нововведеним розділом Податкового Кодексу України надав заступник голови правління облспоживспілки Ю.П. Керста.
Було відмічено також, що споживча кооперація області дотримується вимог податкового законодавства, а її внесок в державну скарбницю за 2011 рік складає понад 25 млн. грн.
Надія Мацьків,
начальник управління бухгалтерського обліку, звітності і корпоративних прав облспоживспілки

Переглядів: 891 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]