П`ятниця, 29.03.2024, 00:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Хто очолить «найкорумпованішу структуру»?
13:01
Хто очолить «найкорумпованішу структуру»?
Минулого тижня чимало говорилося про архітектуру. Головним ньюз-мейкером був голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Спершу він назвав обласну архітектуру "найкорумпованішою структурою”, через виявлені порушення у роботі зажадав звільнення головних архітекторів трьох районів області, а також ініціював збори архітекторів Прикарпаття, на яких вони мали визначитися з новою кандидатурою на посаду начальника управління містобудування і архітектури ОДА.

Після цих зборів деякі ЗМІ повідомили, що головним архітектором області начебто вже став Ігор Чолій, перший заступник начальника управління архітектури й містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Однак поспішили.
Інтрига у питанні, хто ж очолить обласну архітектуру все ще зберігається. На своїх зборах архітектори Прикарпаття серед кількох кандидатур переважною більшістю голосів й справді підтримали кандидатуру Ігоря Чолія, якого на цю посаду рекомендували обласна спілка та гільдія архітекторів. Однак жодних юридичних наслідків таке голосування не має.
Його швидше можна розцінювати як дорадчий голос голові ОДА при визначенні кандидатури на посаду головного архітектора області. Адже серед претендентів на неї ще називають і колишнього керівника ВАТ «Житлобуд», голову Івано-Франківської облради п’ятого скликання Ігоря Олійника. Та й один із колишніх очільників обласної архітектури Михайло Ходан ще може поборотися за цю посаду.
Стах МІРЧУК

думки з приводу
Микола КАПАК, в.о. начальника управління містобудування і архітектури ОДА:

– Оскільки були спірні питання щодо призначення нового начальника управління, голова ОДА Михайло Вишиванюк вирішив зібрати практикуючих архітекторів, архітектурну громадськість, щоб почути їхню думку з цього приводу. Відбулася відповідна нарада і збори архітекторів, на яких були присутні 85 осіб. За кандидатуру Ігоря Чолія, підтриману обласною спілкою архітекторів та гільдією архітекторів Прикарпаття,   проголосували 67 осіб. За Михайла Ходана – 13. П’ятеро при голосуванні утрималися.
Але питання призначення на посаду чітко визначене законодавством. Спілка архітекторів, архітектурна громадськість має право лише рекомендувати кандидатуру. Вони з нею визначились. Далі все має відбуватися за законом. Буде відповідний конкурс. Кандидатуру претендента має погодити профільне міністерство.

Олег АБРАМКІН, член Спілки архітекторів України, член гільдії архітекторів Прикарпаття:
– Спілка і гільдія архітекторів дійсно зійшлися на кандидатурі Ігоря Чолія. Але були й інші кандидатури – Олег Баран, головний інженер Івано-Франківської філії НДІ «Діпромісто», Микола Дорошенко, який свою кандидатуру зняв. Більшість підтримала Чолія. Він, що важливо, –  практикуючий архітектор. Має багатий досвід роботи в управлінських структурах. Пройшов шлях від головного архітектора району до першого заступника начальника управління архітектури Івано-Франківського міськвиконкому, де працює п’ять років. Добре знається на законодавстві. Тому жодних сумнівів щодо його кандидатури на посаду головного архітектора області немає.
Але ці збори і наше голосування не мають правового підгрунтя і наслідків. 

Ігор ГАРКОТ, начальник управління архітектури й містобудування Івано-Франківського міськвиконкому:
– Це дуже добре, що відбулися такі збори, де були присутні архітектори зі всієї області, практикуючі архітектори. Обговорили кандидатури на посаду начальника управління містобудування й архітектури ОДА. Більшість підтримала на цю посаду Ігоря Чолія.
Ігоря Петровича я знаю понад 15 років. Останні п’ять років він працює в міському управлінні архітектури заступником начальника. Два роки на посаді першого заступника. За моєї відсутності виконує обов’язки начальника. Він добра людина, прекрасний фахівець, архітектор-практик. Чоловік не конфліктний, вміє досягати компромісів. Але коли треба бути принциповим – то принциповий. Якщо його призначать на посаду головного архітектора області, міське управління втратить хорошого фахівця. Та, з іншого боку, це буде добре для області.
Переглядів: 1061 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]