Четвер, 28.03.2024, 23:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Хороших доріг в місті стає більше
10:15
Хороших доріг в місті стає більше
Минулої неділі в Івано-Франківську відкрили капітально відремонтовану вулицю Новгородську, а на два дні раніше – вулицю Миру. Обидві вулиці пройшли повний капітальний ремонт, починаючи від заміни усіх мереж водопостачання, водовідведення, газо- та теплопостачання, а також мереж зв’язку, до ремонту проїжджої та пішохідної частини.

На вулицях Новгородській та Миру відбулась комплексна реконструкція проїжджої частини й тротуару згідно з європейськими нормами. Адже вулиця європейського міста це не тільки гарне дорожнє покриття, під яким відремонтовані мережі, але й облаштований відповідно до європейських норм тротуар, який на обох вулицях виклали плиткою.
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, перевіряючи виконання ремонтних робіт перед відкриттям руху транспорту на вулиці Новгородській, зазначив, що саме такий підхід до ремонту доріг і називається європейським. Якщо вже ремонтувати, то один раз і надовго, щоб у подальшому не повертатись до цієї ділянки роботи. Мер міста подякував усім комунальним структурам, власникам мереж та підрядникам, які тим чи іншим чином долучились до проведення робіт.
«Незважаючи на складні погодні умови, незважаючи на те, що невчасно був прийнятий бюджет, незважаючи на жодні фінансово-економічні кризи, нам все ж таки вдалося виконати заплановане, – наголосив міський голова, – дві вулиці ми повністю капітально відремонтували, як це було зроблено на вулицях Матейка, Короля Данила, Сорохтея та інших у минулі роки».
Те, що роботи завершили дещо пізніше, ніж намічалося, за словами міського голови Віктора Анушкевичуса, було пов’язано як з погодними умовами, так і з тим, що на цій конкретній вулиці (Новгородській) довелося повністю знімати старе дорожнє покриття та облаштовувати досить високий шар основи дорожнього покриття. Окрім того, певного часу потребував ремонт інженерних мереж. А те, що мережі водо-, газо- і теплопостачання ремонтувались і замінювались тими організаціями, які їх обслуговують, має забезпечити тривалий термін їх безаварійної експлуатації.
«Якщо дозволять погодні умови, то у нас на сьогодні є резерв і час, щоб завершити ремонт вулиці Сабата, частково вулиці Миколайчука, а також вулиці Августина Волошина. В гравійному варіанті будуть зроблені вулиці Дудаєва та Промислова», – пообіцяв Віктор Анушкевичус.
Окрім того, цього року вже зроблено ямковий ремонт на вулиці Кармелюка, підходять до завершення ремонтні роботи і на вул. Гвардійській 5-7, де наразі проводяться роботи з облаштування місця для паркування автомобілів. Так само ямковий ремонт дорожнього полотна проведено на вулиці Коновальця,144 з облаштуванням місця для паркування автомобілів.
Ігор Біланюк
Переглядів: 953 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]