Четвер, 28.03.2024, 11:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Хай школи будуть.
11:14
Хай школи будуть.
Але потрібно думати про якість навчання

Освітянські заклади Прикарпаття в основному готові до нового навчального року.
За словами начальника головного управління освіти і науки ОДА Зінаїди Болюк, в області вперше до школи підуть 15 086 дітей, 10 737 учнів стануть випускниками.
Забезпечуючи навчальний процес, прикарпатські освітяни спільно з представниками влади шукатимуть шляхи вирішення багатьох проблем. Зокрема, бракує вчителів для викладання іноземної мови у першому класі та фахівців для роботи з дітьми з різними нозологіями. Чимало шкіл краю здійснюють навчання у дві зміни. Турбує керівників освітянських закладів також повільність процедури виготовлення державних земельних актів. 212 прикарпатських шкіл досі не мають таких документів.
«У нас є 66 шкіл, в яких навчається менше 20 учнів, 44 школи – до 20 учнів», – наголосила на колегії ОДА Зінаїда Болюк.
Чому б не дати у села, де є такі малокомплектні школи, автобуси, «щоб ці діти переїхали в іншу школу разом з вчителями?» – запитував голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. «Хай школи будуть. Але потрібно думати про якість навчання, – переконаний голова ОДА. – Треба працювати і пояснювати громадам, що дитина у такій школі не матиме у майбутньому перспектив».
Окрім того, на колегії мовилося про необхідність будівництва спортивних залів, майданчиків, теплих вбиралень. Михайло Вишиванюк доручив розробити програму будівництва таких вбиралень. До цього, як прозвучало на колегії, мають долучитися бізнесмени і меценати.
Голова облдержадміністрації вкотре цікавився, чи у кожній школі працюють медсестри, про що приймалося відповідне розпорядження на попередніх засіданнях колегій. Михайло Вишиванюк дав доручення перевірити виконання такого розпорядження, об’їхавши всі учбові заклади краю, – повідомила прес-служба голови ОДА.

До теми
В процесі підготовки шкіл Івано-Франківська до навчального року, як мовилося на оперативній нараді в міського голови, наразі існують проблеми із закупівлею плодово-овочевої продукції. Постачальники, що виграли тендер, за свій товар правлять аж надто високі ціни, тож управління освіти, на думку мера міста Віктора Анушкевичуса, має або змінити постачальників, або добитись встановлення більш прийнятних цін. Як приклад  міський голова навів ситуацію, коли молоду моркву для навчальних закладів продавали за ціною 15 гривень за кілограм.
Також особливу увагу своїх підлеглих міський голова звернув на переходи та розмітки поблизу навчальних закладів. «До 1 вересня біля кожної школи має бути перехід і мають бути встановлені відповідні знаки», – наголосив міський голова.
До речі, урочиста лінійка-2012 відбудеться безпосередньо 1-го вересня, незважаючи на те, що День знань цьогоріч припадає на суботу. А перший урок у всіх школах пройде вже у понеділок, 3-го числа.


Переглядів: 905 | Додав: vovak | Теги: навчання, ЗОШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]