Четвер, 28.03.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Керівника водоканалу «підмочили»
12:12
Керівника водоканалу «підмочили»
Вже кілька місяців довкола КП «Івано-Франківськводоекотехпром» гуляє резонансна інформація: підприємство, яке ще недавно вважалося чи не найбільш успішним серед інших комунальних підприємств міста, – банкрут. Вперше публічно це питання було озвучене на V сесії Івано-Франківської міської ради, під час розгляду питання про дозвіл на отримання водоканалом кредиту в сумі двох мільйонів гривень.

За словами в.о. директора «Водоекотехпром» Романа Шестопалова, підприємству необхідний кредит на внутрішні потреби, зокрема, один мільйон на погашення попереднього кредиту та ще один мільйон на виплату заробітної плати працівникам. «Це проїдання, а не розвиток», – зробили висновок депутати. І виступ в.о. директора «про дозвіл на отримання кредиту» мимоволі перетворився на звіт про роботу підприємства.  В результаті, як зазначається у прес-релізі ВО «Свобода», «виступ виконуючого обов’язки директора підприємства Р. Шестопалова переконав народних обранців в тому, що «Водоекотехпром» банально намагаються загнати у боргову яму».
Міський голова Віктор Анушкевичус спробував захистити керівника водоканалу, мовляв, він до звіту не готувався і міг «просто розгубитися». Давній опонент міського голови Юрій Соловей також закликав депутатів «не рубати з плеча». Втім депутатську більшість такі аргументи не переконали. Зокрема, як зауважив голова «комунальної комісії», лідер фракції «За зміни в Івано-Франківську» Ігор Прокопів, Шестопалов увесь січень був відсутній на робочому місці, до того ж жодного разу не з’явився на засідання комісії.
Відтак ініціатором нового проекту рішення, за яким робота на підприємстві визнається незадовільною, а міському голові рекомендується звільнити його керівника, став голова фракції ВО «Свобода» у міській раді, голова постійної комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Роман Онуфріїв.
«Головним аргументом такого рішення сесії стали фінансові показники підприємства за 2010 рік. Борги «Водоекотехпрому» за цей час зросли у понад 10 разів і складають майже 3,5 млн. грн. При цьому немає жодних зрушень у реалізації кредитної програми Європейського банку реконструкції та розвитку, яка передбачила на потреби модернізації підприємства понад 8 млн. доларів. На сьогодні освоєно лише трохи більше 300 тисяч», – мовиться у розповсюдженому прес-релізі ВО «Свобода».
Міськрада майже одноголосно прийняла рішення про необхідність зміни керівника «Водоекотехпрому». Крім того, депутати забажали заслухати на наступній сесії кандидатуру нового керівника підприємства і лише після цього вирішити питання щодо можливості одержання кредиту КП «Водоекотехпром». 
Як розгортатимуться події – невдовзі побачимо. Так чи інакше, останнє слово – за Віктором Анушкевичусом. Згідно з законом про місцеве самоврядування лише міський голова має право призначати і звільняти керівників комунальних підприємств.
Отож, далі  буде…
Юрій ГУПАЛО
Переглядів: 951 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]