Субота, 20.04.2024, 07:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 12 » Юний віртуоз з Івано-Франківська
10:26
Юний віртуоз з Івано-Франківська
Десятирічний Євген Лебідь навчається у 4-му класі Івано-Франківської ЗОШ №18. Непосидючий та жвавий, він, як і більшість хлопців його віку, любить математику, фізкультуру та англійську мову.
Проте понад усе Євгену подобається музика. Саме тому він і вибрав для себе навчання в Івано-Франківській міській дитячій музичній школі №3. Серед розмаїття музичних інструментів хлопчик обрав скрипку і займається нею третій рік. Євген розповідає, що йому дуже подобається саме цей інструмент. Навчається хлопець із задоволенням, виконує вже знайомі музичні твори та вивчає нові.
Найбільше Євген Лебідь любить грати Антоніо Вівальді „Концерт ля-мінор”, „На весіллі у селі” Кирила Стеценка і „Карі очі – зрада” Миколи Лисенка. Саме ці твори він виконував на Всеукраїнському дитячо-юнацькому конкурсі української музики „Бурштинові нотки” в місті Рівне.
У цьому знаковому для багатьох музикантів конкурсі брало участь майже 360 учасників. Звісно, Євген дещо хвилювався, вперше виступаючи перед такою великою аудиторією. Проте журі високо оцінило майстерність юного івано-франківського віртуоза – Євген Лебідь став лауреатом II ступеня. А це дуже високе досягнення для 10-річного музиканта.
І це не єдина нагорода Євгена. На його особистому здобутку – грамота за високу виконавську майстерність в обласному конкурсі серед учнів шкіл естетичного виховання, де хлопчик одержав I місце та диплом I ступеня з присвоєнням звання лауреата I премії V Відкритого конкурсу юних виконавців ім.М.В.Лисенка у номінації „Струнно-смичкові інструменти” (молодша вікова група).
Євгену подобається виступати на сцені, проте чи поєднає він своє майбутнє життя з музикою, хлопчик ще не знає. Він ніколи не пропускає концертів Василя Попадюка, це його найулюбленіший виконавець. А крім того вдома слухає класичну музику.
Хлопчик захоплюється фотографією, любить працювати саме в жанрі портретного фото. А нещодавно в музичній школі він додатково почав займатися грою на саксофоні.
Тому вільного часу в Євгена практично немає. Щодня він годину-півтори грає на скрипці, близько години – на саксофоні. А також хлопчик відвідує курси англійської мови.
Педагог, який займається з Євгеном в музичній школі, Надія Кузишин відзначає неординарність та надзвичайну старанність свого учня.  А сам Євген зізнається, що найбільша його мрія – грати так, щоб стати найкращим музикантом у світі.
Хлопчик мріє виступати на найбільших сценах України та Англії, і хочеться вірити, що зовсім скоро світ зможе достойно оцінити гру маленького віртуоза з Івано-Франківська.
Любов Загоровська
Переглядів: 944 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]