Четвер, 28.03.2024, 19:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 24 » Івано-франківські банки захищатимуть самі себе
11:34
Івано-франківські банки захищатимуть самі себе
Минулого тижня в обласному центрі Прикарпаття відбулося перше засідання громадської організації «Асоціація банківського бізнесу». У його роботі взяли участь представники банків, котрі працюють на ринку фінансових послуг Прикарпаття.

– Створення асоціації – це є фактично презентація банківської системи нашої області, а також консолідація знань та досвіду для вирішення проблем, котрі сьогодні постають перед усіма банками, – каже голова асоціації, голова правління ВАТ «Плюс Банк» Андрій Рязанцев. – Проблеми у кожного свої, але в загальному вони однакові для всіх.
Банкіри під час засідання обговорювали можливості переходу на якісно новий рівень співпраці з органами місцевого самоврядування, Національним банком України, судами та іншими органами влади. Найголовнішим завданням керівництво вбачає налагодження повноцінного діалогу з клієнтами банківської системи області.
– У банківській системі під час економічної кризи виникли дві основні проблеми – довіра вкладників до банківської системи та неповернення кредитів. Ми хочемо сконцентрувати свої сили на вирішення цих двох проблем, – зауважив Андрій Рязанцев.
Свого часу в банків була також проблема із залученням кадрів. Щоправда, за словами Андрія Рязанцева, в умовах перенасичення ринку праці вже немає кадрового голоду.
Понад двадцять банківських установ зголосилися взяти участь в асоціації. Оскільки в Івано-Франківську представлені філії та відділення банків, то до асоціації входять фізичні особи – керівники банківських установ. На зустрічі були присутні і представники влади. Заступник голови ОДА Тарас Парфан запевнив, що у співпраці банків і влади велике поле для роботи. А для цього, за його словами, мають бути чітко врегульовані правила ринку. Заступник міського голови Ярослав Яцишин повідомив, що зустріч банківських працівників на такому рівні є сигналом того, що банківська система оживає після кризи. А тому треба знаходити шляхи, як можна зробити прибутковими відділення банків. Для цього він запропонував банкірам перевести формат стосунків у нову площину.
– Гуртом легше й батька бити. Є чимало структур, котрі готові нас зламати. Створення асоціації несе в собі користь для всіх нас, – говорить голова спостережної ради ВАТ «Плюс Банк» Богдан Заріцький. – Світова практика показує, що банківські працівники проводять подібні зустрічі чи не щодня.
На переконання пана Заріцького, асоціація сприятиме активнішій співпраці банків. Є багато ділянок, де фінансові установи не будуть переходити один одному дорогу.
В кінці засідання учасники зустрічі домовилися зустрітися наступного разу вже у січні 2010 року. Також всі представники банків сподіваються, що асоціація не стане просто фішкою, а дієвим аргументом співпраці.
Володимир Бодак
Переглядів: 1104 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]