Четвер, 28.03.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 26 » Історію ніхто не перепише?..
12:31
Історію ніхто не перепише?..
Минулого тижня з’явилася інформація про те, що з підручників з історії України для п’ятого класу вилучили згадку про помаранчеву революцію. Мовляв, дітям, котрі лише починають вивчати предмет, не потрібно надмірно захоплюватися політикою.

Згідно із новими пропозиціями цей розділ історії нашої держави мав би вивчатися в 11 класі. Проте ще невідомо, чи в нових підручниках для 11 класу той матеріал з’явиться, бо наразі друк нових посібників дійшов тільки до десятого класу.
Про вилучення розділу з підручника говорять не тільки політики, але й педагоги.
– Тривалий час я була куратором вчителів історії Івано-Франківська. Скажу вам свою думку як учителя. Навіть якщо з підручника для п’ятого класу «Оповідання з історії України» заберуть інформацію про помаранчеву революцію, це не означає, що такий факт в історії не відбувся, – каже заступник начальника Івано-Франківського міського управління освіти і науки Світлана Уварова. – Безумовно, можна переписати підручник. Але історію неможливо переписати. З часом інформація може призабутися, якщо вона не буде передаватися з покоління в покоління. На мій погляд, це є звичайнісінька кон’юнктура. Адже прийшла до влади інша політична сила, котра вважає за непотрібне, щоби та інформація була в підручнику. Я думаю, що це не правильно і не об’єктивно. Принаймні коротку інформацію про те, що це було абсолютно демократичне і мирне виявлення волі народу, треба залишити. Це справді був великий позитив і демократичне вирішення питання.
А тим часом у книжкових крамницях продовжують реалізовувати підручник «Вступ до історії України для 5 класу». Кожний охочий може переглянути його і довідатися, що саме хочуть викинути з підручника. В останньому параграфі тільки одним абзацом згадано про події 2004 року, а також ненав’язливо подано чотири ілюстрації з помаранчевих часів, тим більше, що у цьому розділі йде мова про розвиток України на світовому рівні, про досягнення українців у спорті, культурі, а також без політичних оцінок показана новітня історія України.
Володимир БОДАК
Переглядів: 976 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]